Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Visita temàtica, de la mà de la conservadora

Laura Roqué ens explica com es preparen els esquelets de les col·leccions zoològiques.

Museu de Ciències Naturals de Barcelona Activitats Visita temàtica, de la mà de la conservadora

Lloc
Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Dates
Diumenge 8 de maig de 2016
Horari
De 12 a 13 h
Durada
1 hora
Adreçat a
Públic general, a partir de 10 anys
Tipus
Itinerari guiat
Preu
Activitat gratuïta inclosa dins del preu de l'entrada a l'exposició Planeta Vida
Observacions
Places limitades (25 persones). La reserva es fa presencialment el mateix dia de l'activitat, a les taquilles del Museu Blau.

A l’exposició Planeta Vida es mostren materials osteològics que expliquen com se sustenten els vertebrats i com s’han adaptat a l’ambient. Molts d’aquests esquelets van ser preparats per mostrar aquest àmbit de coneixements, però també tenen sentit per a la recerca científica.

A càrrec de Laura Roqué, col·laboradora del Laboratori de preparació zoològica del Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

2016-05-08_visites_tematiques_esquelets_interior

Imatge de Mariano Herrera/MCNB

Aquest recorregut temàtic s’emmarca dins del cicle de Visites temàtiques a l’exposició de referència Planeta Vida.

És un viatge a l’interior del Museu, on un conservador/a de l’àrea científica del Museu explica quin és el patrimoni i la feina que hi ha darrere de les vitrines.

Aquestes visites es duen a terme el 2n diumenge de cada mes, de 12 a 13 h.


Properes visites temàtiques:

12-06-2016. Francesc Uribe, conservador d’invertebrats no artròpodes del Museu de Ciències Naturals de Barcelona. La importància de la taxonomia en la recerca científica.

11-09-2016. Joan Carles Senar, cap de recerca i publicacions del Museu de Ciències Naturals de Barcelona. La part expositiva del comportament animal i la seva manifestació en la recerca en aus.

09-10-2016. Glòria Masó, conservadora d’artròpodes del Museu de Ciències Naturals de Barcelona. Recerca en biologia subterrània (la fauna cavernícola al Museu).

13-11-2016. Berta Caballero, conservadora d’artròpodes del Museu de Ciències Naturals de Barcelona. La col·lecció d’artròpodes del Museu.

Altres activitats