El cofí o “capacho” (cast.) és una estora circular trenada en la tècnica de “trenat continu”.
El cofí s’emprava com a recipient i filtre en el premsat de l’oliva i el raïm per extreure’n l’oli i el most. El trenat continu és un trenat en espiral de tres ramals en el qual deixes en els encreuaments un ramal fora i n’afegeixes un altre de la volta anterior. No cal cosir amb agulla i fil com la llata. La peça es construeix únicament amb els encreuaments dels ramals.
Les formes que farem seran: cistells, plates, bosses, caragoleres…
A càrrec de Simone Simons.
Organitza: Associació Catalana de Cistellers i Cistelleres
Propers cursos de cistelleria:
Diumenge 24 d’abril de 2016
Cistelleria en miniatura
Dissabte 7 de maig de 2016
Cadires de reixeta
Dissabte 28 de maig de 2016
Cistell de palla cosida
Diumenge 5 de juny de 2016
Panera celta
Anteriors cursos:
Diumenge 25 d’octubre de 2015
Cistell rodó de vímet
Dissabte i diumenge 21 i 22 de novembre de 2015
Cistell de bolets
Dissabte 19 de desembre de 2015
Bola de vímet
Dissabte 9 de gener de 2016
Vímet viu
Diumenge 7 de febrer de 2016
Cistell de muntanya o paner
Diumenge 28 de febrer de 2016
Cistelleria amb materials tous
Dissabte i diumenge 12 i 13 de març de 2016
Cistell de les nous