Saltar al contingut

Què passa al Museu? Actualitat del Museu

Notícies del Museu

Inteligencia animal: cabeza de chorlitos y memoria de elefantes

5 Octubre 2018

El Centre de Documentació us recomana per aquest mes:

POUYDEBAT, EMMANUELLE.  Inteligencia animal: cabeza de chorlitos y memoria de elefantes. Barcelona: Plataforma, 2018. 296 p. ISBN 978-84-17114-94-7

Si algú pensava que la intel·ligència és patrimoni exclusiu dels humans, hauria de llegir aquest llibre que avui recomanem.

El seu missatge ens remet a la conferència que el primatòleg i etòleg Frans de Waal va oferir a la seu del Parc del Fòrum del nostre Museu quan se li va atorgar el premi NAT a la divulgació de les ciències naturals el passat mes de juny.

L’autora, biòloga adscrita al Museu Nacional d’Història Natural de Paris, demostra, amb exemples molt il·lustratius i un llenguatge planer, que els animals són capaços d’idear estratègies de cooperació, comunicació i fabricació i utilització d’instruments per obtenir aliment, defensar-se o reproduir-se, i encara més, els adjudica qualitats com l’empatia, l’emoció, la tristesa…

I no solament ens parla dels primats, certament els més mediàtics; orques, ratpenats, elefants, abelles… se les empesquen per sobreviure en un planeta canviant.