Amb pocs resultats visibles encara, el Departament d’Invertebrats no Artròpodes defensa una implicació creixent en l’activitat científica associada al medi marí.
L’estratègia plantejada consisteix en establir aliances amb equips d’investigació instituïts en centres de recerca de rellevància. El Museu ofereix un destí a les col·leccions de recerca que aquests equips reuneixin i en proporciona difusió i suport a la seva reutilització científica de màxima intensitat.
Des de l’any 2012, s’ha creat una col·lecció de referència de cnidaris i acaba d’ingressar al Museu una col·lecció de briozous. L’increment de potencial científic del Museu prové pel fet d’incorporar mostres de molt alt valor científic afegit degut a que continuen rendint resultats de recerca
Projectes de recerca
-
Crear una infraestructura de col·lecció de cnidaris al Museu a partir de col·leccions de recerca fundacionals
- Finançament
- Ministerio de Ciencia e Innovación
- Durada
- Ministerio de Ciencia e Innovación
Es pretén crear al Museu de Ciències Naturals de Barcelona una infraestructura científica per a l’estudi dels cnidaris. El nucli el constituirà una col·lecció científica de mostres de cnidaris que aspira a ser referent internacional del coneixement d’aquest grup en l’àmbit de la biodiversitat marina. Especial interès es dedicarà a facilitar l’accés físic i virtual a la col·lecció que es formarà a partir de col·leccions procedents de destacats programes científics desenvolupats en l’Institut de Ciències del Mar (CSIC) i el Departament de Fisiologia i Zoologia de la Universitat de Sevilla.