Museu de Ciències Naturals de Barcelona

ConversesNat

Un recorregut per la vida i obra de Francis Hallé.
Sessió dedicada al cèlebre biòleg i botànic francès narrat pel propi Francis Hallé, amb la conducció d’Ana Fraga Ríos, jardinera, arborista i traductora.

Museu de Ciències Naturals de Barcelona Activitats ConversesNat

Lloc
Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Dates
Dijous 7 de novembre de 2024
Horari
De 18.30 a 20 h
Durada
1 hora i 30 minuts
Adreçat a
Públic general
Tipus
Conferència-debat
Preu
Activitat gratuïta
Reserva d’entrades
Fes la teva reserva aquí
Observacions
Cal inscripció prèvia a través de l'enllaç superior de "Reserva d'entrades", que s'habilitarà a partir de dimecres 2 d'octubre.
Màxim una reserva per persona.
Aforament limitat.
Preguem que arribeu amb 15 minuts d'antelació a l'inici de l'activitat.

#ConversesNat: Un recorregut per la vida i obra de Francis Hallé

Tardor de 2019. Francis Hallé, el cèlebre biòleg i botànic francès, omple la Sala Salvador del Jardí Botànic de Barcelona per parlar-nos sobre la intel·ligència de les plantes.

Cinc anys més tard, i a la seu del Museu al parc del Fòrum, ens retrobarem amb ell en unes ConversesNat que pretenen ser un homenatge a la seva vida i obra. Ana Fraga Ríos, traductora i especialista en jardineria, serà l’encarregada de conduir un diàleg amb l’objectiu de transitar per la carrera de l’il·lustre científic.

Iniciarem la travessa per la seva joventut, en aquell moment en què en Francis decideix dedicar-se a l’estudi de les plantes. Seguirem navegant per les experiències que l’han dut a especialitzar-se en boscos tropicals i en l’arquitectura dels arbres, tot endinsant-nos en les aventures que l’han conduït a països llunyans i ens aprenentatges que han esdevingut matèria primera per a les seves teories sobre les plantes.

Li preguntarem per la timidesa d’alguns arbres i per la seva participació en el documental Il était une fôret. Farem també parada i fonda en la seva defensa i elogi del regne vegetal, de la seva vida intel·ligent i de la seva importància per la sostenibilitat de la resta d’éssers vius.

Finalment, d’arribada al present, coneixerem les qüestions que ocupen en Francis Hallé a dia d’avui: a 86 anys, segueix treballant i fent gran el seu llegat amb el projecte “Bosc Primari Europeu”. En resum, un recorregut biogràfic de Francis Hallé narrat pel propis Francis Hallé.

Aquestes ConversesNat compten amb la col·laboració de l’Associació Sello Arboleda.

A aquesta activitat l’acompanya l’exposició 50 anys de l’Arquitectura de les Plantes, homenatge a Francis Hallé que podreu veure al Museu el mateix dia que aquesta sessió, i durant tot el mes d’octubre al Jardí Botànic de Barcelona.

 

Ponent:

Francis Hallé, botànic i biòleg francès, especialista en boscos tropicals i arquitectura dels arbres i plantes.

 

Conductora:

Ana Fraga Ríos, jardinera, arborista i traductora.

 

___________________

Lloc: Sala Margalef del Museu de Ciències Naturals de Barcelona (parc del Fòrum, pl. Leonardo da Vinci, 4-5).

Observacions:

. Es permetrà l’accés a la sala a partir de les 18.15 h

. La sessió serà enregistrada i es podrà visualitzar, més endavant, al nostre canal natTV

 

Altres activitats

  • Des de 02-10-2024
  • Fins a 02-10-2024