Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Club dels llunàtics

Tertúlia que, amb el ponent Jordi Aloy (astrònom), intentarà esbrinar què va ser exactament el que va provocar l’extinció dels dinosaures.

Museu de Ciències Naturals de Barcelona Activitats Club dels llunàtics

Tertúlia: Quin fou el cos extraterrestre que va accelerar l’extinció dels dinosaures. Un fragment de cometa? Un enorme meteorit? Pot succeir de nou?

Ponent: Jordi Aloy, astrònom de la Fundació la Caixa.

Moderador: Jordi Serrallonga, arqueòleg, naturalista i assessor del Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Aquesta activitat vol recuperar la tradició del “Club dels llunàtics”, una tertúlia sobre actualitat científica que es feia a la biblioteca de l’antiga seu del Museu, al parc de la Ciutadella i que prenia com a inspiració la idea de la Societat lunar de Birmingham (s. XVIII), que es reunia en nit de lluna plena per “il·luminar la ment dels homes”.

L’exposició Spinosaurus: el gegant perdut del Cretaci serà aquesta tardor el nou escenari d’aquesta tertúlia oberta a tothom que, en aquesta ocasió, proposa temes relacionats amb el món dels dinosaures des de diverses perspectives i amb convidats d’excepció.

S’animarà els participants a adoptar el rol dels científics noucentistes que discutien sobre què eren els dinosaures sopant a l’interior d’una rèplica d’Iguanodon del Crystal Palace de Londres… En el nostre cas, però, serà un berenar al voltant de la rèplica d’Spinosaurus, al Museu Blau.

Els ponents convidats introduiran el tema de la sessió al llarg de 20 minuts i, a continuació, animaran els participants a una discussió lliure.

2016-12-15_2_club_llunatics_interior

Activitat entorn l’exposició Spinosaurus: el gegant perdut del Cretaci. Aquestes activitats han estat programades per Jordi Serrallonga, arqueòleg, expedicionari i naturalista, i reivindiquen l’esperit romàntic, aventurer i el debat sobre la increïble història de la troballa de l’Spinosaurus. Propostes, en definitiva, dirigides a tots els públics que conviden a fer una immersió en el fascinant món dels dinosaures.

Altres activitats