Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Comunicació Actualitat Notícies del MuseuEl llibre del mes Vertebrats del Port

Vertebrats del Port

23 març 2021

Aquest mes de març les companyes del Centre de Documentació ens recomanen:

Gimeno, Victor; Flaquer, Carles; Amat, Fèlix. Vertebrats del Port: peixos, amfibis, rèptils i mamífers. Tortosa:  Grup EbreRecerca, 2020. 214 p. ISBN 978-84-09-22527-9

Quines ganes que tenim de natura… Una destinació d’allò més recomanable són les Terres de l’Ebre, reconegudes internacionalment Reserva de la Biosfera. Però és probable que ja coneguem el Delta, per això el Llibre del Mes de març ens convida a viatjar terra endins, fins al Massís del Port.

Vertebrats del Port és una guia de divulgació científica que descriu unes 90 espècies de peixos, amfibis, rèptils i mamífers del Parc Natural dels Ports. De cada una ens diu la família, els noms populars, la descripció, distribució i hàbitats, característiques del comportament biològic (alimentació, reproducció…) i el punt de conservació en què es troba. Tot plegat acompanyat de bones fotografies que ben segur ens ajudaran a reconèixer cada animal.

Edita aquesta obra, de molt recent aparició, el Grup Ebrerecerca, que s’ocupa d’estudiar i difondre la biodiversitat d’aquesta zona. Tenim, per exemple, Aus del Port (2014), Plantes del Port (2008 i 2009), Bolets del Port (2012 i 2016) o Insectes del Port (2017).