Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Comunicació Actualitat Notícies del MuseuCiència ciutadana Una gran acollida a la Festa del 25è aniversari del Jardí Botànic

Una gran acollida a la Festa del 25è aniversari del Jardí Botànic

23 abril 2024

Prop de 9.000 persones van venir a celebrar el 25è aniversari del Jardí Botànic de Barcelona el passat 21 d’abril.

Van ser més de deu hores intensives en una gran Festa gratuïta per a tots els públics amb música en directe, espectacles de circ, catifes de flors participatives, espectacle de carrer amb unes girafes espectaculars, jocs de pistes, contacontes, monòlegs plens d’humor, jocs de fusta gegants, tallers, visites guiades  i  foodtucks per reposar forces i seguir amb la festa botànica de la ciutat de Barcelona.

This slideshow requires JavaScript.

Moltes gràcies a tothom que heu format part d’aquesta història dels 25 anys del Jardí i per venir el dia de la celebració. Volem seguir celebrant amb tothom els 25, per això us esperem el dia 25 de cada mes al Jardí Botànic on podreu entrar gratuïtament. (Fins el 25 de novembre de 2024 inclòs).

Un quart de segle difonent les mediterrànies de tot el món

Situat  a Montjuïc, entre el Castell i l’Estadi Olímpic,  el Jardí Botànic de Barcelona va obrir les portes el 18 d’abril de 1999 amb una idea simple: reunir a Barcelona les plantes que s’han adaptat arreu del món a viure en les cinc regions del planeta que tenen condicions de clima mediterrani. A més de la conca Mediterrània, aquestes regions  es troben a  Austràlia, Sud-àfrica, Xile i Califòrnia.

Dues dècades i un lustre després, el Jardí Botànic de Barcelona mostra més de 20.000 plantes de 2.000 espècies de flora mediterrània distribuïdes segons les seva procedència geogràfica i d’acord amb el paisatge que formen a la natura. És així com, en només 14 hectàrees és possible fer un passeig per quatre continents en un escenari privilegiat per les vistes al delta del Llobregat, l’àrea metropolitana, l’anella Olímpica i la serra de Collserola.

El Jardí també conserva una col·lecció de bonsais d’espècies mediterrànies i disposa d’un  Banc de Llavors, un instrument fonamental per a la conservació de la biodiversitat vegetal de Catalunya.

La vegetació mediterrània està considerada com una de les més riques en diversitat d’espècies però actualment està fortament amenaçada per culpa de l’acció humana. Per aquest motiu, el Jardí té dos objectius principals: contribuir a la preservació de les espècies vegetals per al futur i fer-ne divulgació per sensibilitzar els ciutadans.