Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Comunicació Actualitat Notícies del MuseuEl llibre del mes Tot el que brilla

Tot el que brilla

20 setembre 2023

Tot el que brilla / Lena Sjöberg. Madrid : Kókinos, 2022. 48 p. ISBN 9788417742713

Oi que diríem que la nit és, entre d’altres coses, l’absència de llum? Doncs no! Llegint el llibre que avui us recomanem ens adonarem de tot allò que podem veure enmig de la foscor.

Mirant el cel: els estels, la lluna, les aurores boreals… I molt més a tocar: els ulls de determinats mamífers, aus i insectes, alguns tipus de molsa i de bolets, un bon grapat de minerals i multitud d’espècies marines d’invertebrats i peixos.

L’autora explica de manera breu i entenedora els fenòmens físics i químics que hi intervenen, així com també esmenta l’absència d’explicació científica per les “llums misterioses”, com els focs follets o les que campen per sobre de tombes i pantans.

Finalment, ens fa parar esment en tot allò que il·lumina els pobles i ciutats: fanals, anuncis publicitaris, senyals de trànsit,…

El llibre, de tapa dura i amb absolut predomini de la il·lustració, és adreçat a infants de 6 a 12 anys, però segur que també despertarà la curiositat de molts adults.

Com sempre, el teniu a la vostra disposició per a consulta i préstec a la Mediateca, oberta els caps de setmana i festius.