Saltar al contingut

Què passa al Museu? Actualitat del Museu

Notícies del Museu

Torna la #MuseumWeek

7 Maig 2019

Un cop més, el Museu de Ciències Naturals de Barcelona participarà a la #MuseumWeek, una oportunitat d’obrir portes al diàleg, creació conjunta i, en especial, de participació, tant a d’altres museus com als nostres públics.

La setmana del 13 al 19 de maig, els museus de tot el món s’uneixen i es “sincronitzen” durant una setmana per tal de concentrar les converses culturals que habitualment tenen lloc a Twitter i per oferir la possibilitat als usuaris d’interaccionar així més directament amb els museus i les persones que hi ha al darrere.

A més a més, és una oportunitat per què tots aquells que comparteixen els mateixos interessos i inquietuds puguin descobrir nous centres, contactes, projectes culturals, persones afins,….En definitiva crear comunitats, bescanviar impressions i difondre la cultura.

L’edició d’aquest any se centra en la dona: les dones a la cultura, ahir, avui i en el futur: #WomenMW . 

Per cada dia de la setmana hi ha una temàtica diferent a l’entorn dels museus que es podrà seguir fàcilment amb l’etiqueta #MuseumWeek.

7 dies, 7 temes, 7 hashtags

13 de maig #WomeninCulture:  dedicat a les dones cèlebres a l’història, l’art, la cultura o la ciència, però també a totes les dones anònimes, les accions de les quals han transformat i estructurat les societats…

14 de maig #SecretsMW:  Per parlar del patrimoni material i immaterial.  Ensenyar a tothom i a descobrir tot el que és el Museu, tant el que poden veure in situ/en línia i/o el que es troba “behind the scenes” ( darrere les bambalines) . Què fa el Museu per fer més accessible el seu patrimoni? Quines col·leccions valuoses amaga? Quines col·leccions hi ha relacionades amb dones, en qualitat de creadores, promotores, donadores?

15 de maig #PlayMW: dia per convidar a la conversa d’una manera lúdica, amb el joc, endevinalles, enquestes, i per què no perquè ens suggeriu música!

16 de maig #RainbowMW : un dia per posar una nota de color , ja sigui per la causa LGTBQ,…..

17 de maig #ExploreMW: explorem junts? ens ho ensenyeu?

18 de maig #PhotoMW : coincidint amb el Dia Mundial dels Museus es convida a tothom a compartir la seva mirada “instantània” del museu,…..

19 de maig #FriendsMW : compartir experìencies amb amics sobre els museus i els seus continguts, recomanacions, quina peça de la col·lecció recomanaries als teus amics? quina expo?

Més info a: https://museum-week.org/english/

El Museu  (@museuciencies) també participa d’aquesta setmana i no vol perdre l’oportunitat d’obrir portes al diàleg, creació conjunta i, en especial, de participació, tant al personal del museu com als nostres seguidors.

Com hi puc participar?

Tothom qui ho desitgi pot participar durant la setmana, formulant les seves preguntes, comentaris, explicant les seves experiències al museu, amb un selfie, ….amb l’etiqueta #d’aquell dia, no cal apuntar-se a formulari, simplement des del teu compte de tuiter/facebook/instagram pots interactuar.

També està oberta la participació a qualsevol centre/museu que hi estigui interessat mitjançant el següent formulari d’inscripció: http://museum-week.org/english/register/

Us convidem a participar d’aquesta experiència, d’aprofitar aquesta oportunitat de presentar-vos d’una manera informal als usuaris que estan interessats en el nostre patrimoni museístic , en allò que fem i en qui som.