Saltar al contingut
peces i ossos i cranis de diversos animals

Què passa al Museu? Actualitat del Museu

Notícies del Museu

Los exploradores de huesos

8 Maig 2019

Les companyes del Centre de Documentació us recomanen per aquest mes:

MATSUDA, MOTOKO. Los exploradores de huesos. México, D.F.: Océano Travesía, 2012. 40 p.: il. col. ISBN 978-607-400-265-2.

portada llibre exlporadores huesos amb crani i ossos

Obra divulgativa molt visual sobre la gran diversitat d’esquelets que es poden trobar al regne animal i l’adaptació al mitjà al llarg de la seva evolució.

L’autora, l’ editora japonesa de llibres per a nens Motoko Matsuda, per a realitzar aquesta obra es va inspirar  en una exposició que va veure al seu país sobre els ossos dels animals que la va impressionar per la seva bellesa i després d’estudiar-los, quan es va adonar de la gran importància que tenen dins dels éssers vius.

El llibre està integrat en la seva major part per grans i cuidades fotografies dels diferents esquelets preses per Naruaki Onishi. Trobem animals molt coneguts com serps, tortugues, conills, esquirols, guineus, ocells, ratapinyades, i no tan coneguts com el kiwi, l´òrix i d’ altres. Al final, hi ha un apartat en forma de còmic que ens explica, amb detall, les particularitats de les espècies que s’han vist abans, a més d’altres curiositats. La supervisió tècnica i didàctica, així com les il·lustracions les ha dut a terme la científica Makiko Nishizawa.

En resum aquest llibre ofereix una visió global i completa amb bones il·lustracions adaptada als infants (12 anys) que tinguin curiositat per descobrir aquesta part fonamental de l’aparell locomotor dels animals.