Saltar al contingut

Què passa al Museu? Actualitat del Museu

Notícies del Museu

L’home que plantava arbres

5 Juny 2019

Les companyes del Centre de Documentació, amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient us volen recomanar la lectura d’aquest llibre:

GIONO, JEAN. L’home que plantava arbres. Barcelona: Viena, 2009. 73 p. : il. col. ISBN : 978-84-8330-472-3

Per a què el caràcter d’un ésser humà reveli qualitats excepcionals, cal tenir l’oportunitat de poder observar com actua al llarg de molts anys. Així comença la història de l’Eleazar Bouffier, un home que fugint d’una crisi personal, troba la pau a les muntanyes i decideix posar el seus esforços i la seva ànima al servei de la natura, transformant una zona desolada en un bosc ple de vida i energia.

La novel·la transporta el lector/a a una comarca de la Provença francesa. Enmig d’un període d’entreguerres mundials, on destaca l’afany destructiu de la humanitat i en una àrea deformada per l’aridesa, un home comença a plantar arbres. Al llarg dels anys els seus esforços modifiquen poc a poc els paisatges, provocant canvis en el medi ambient i en les persones que viuen al voltant. Una demostració que cadascú, a través de gestos senzills i anònims (en la novel·la plantar un aglà i esperar) té un gran poder transformador.

Jean Giono (1895-1970) va escriure aquesta novel·la curta el 1953. Ha estat traduïda a tretze idiomes, i la versió en català ja va per la sisena edició. Complementa l’obra l’epíleg del biòleg, ecòleg i divulgador científic Martí Boada.