Saltar al contingut

Què passa al Museu? Actualitat del Museu

Notícies del Museu

#JoTambéCol·lecciono

30 Abril 2020

El Museu de Ciències Naturals de Barcelona et brinda l’oportunitat de mostrar les teves col·leccions

Col·lecciones postals, monedes, xapes, segells, minerals, revistes, petxines, ventalls, cullaretes, clauers, bolis, tasses, anells, miniatures, punts de llibre, bossetes de sucre, encenedors, motos, cotxes, etc…? Col·lecciones objectes relacionats amb el confinament? Prefereixes col·leccionar objectes immaterials com sentiments o emocions registrades en retalls de paper o post-its?

Sigui el que sigui, el Museu et convida a treure a la llum i compartir les teves col·leccions a partir d’avui dijous 30 d’abril. Per mostrar-les, cal que pengis fotos o vídeos de la col·lecció en el teu perfil de Twitter o Instagram amb el hashtag #JoTambéCol·lecciono (és important no oblidar-se del hashtag per tal que des del Museu es pugui compartir i comentar).

Amb aquesta activitat el Museu pretén posar en valor el paper que les col·leccions particulars han tingut en la conservació del patrimoni cultural i natural de tot el món. L’origen del Museu de Ciències Naturals de Barcelona, com el de molts altres museus, es troba en una gran col·lecció privada que el naturalista Francesc Martorell i Peña (1822-1878) va llegar a la ciutat de Barcelona fa 142 anys. Des d’aleshores, el Museu s’ha ampliat i ha canviat de seu però no ha parat de rebre donacions particulars que han enriquit notablement el seu patrimoni.

#JoTambéCol·lecciono

  • En què consisteix?  en mostrar i compartir les teves col·leccions
  • Com? a través de Twitter o Instagram amb el hashtag #JoTambéCol·lecciono
  • Quan? a partir del 30 d’abril
  • Per què? Per destacar la importància de les col·leccions particulars per als museus i la conservació del patrimoni.
  • Qui? el col·leccionisme no té edat…

Per a més informació