Saltar al contingut
Mallerenga carbonera en una branca

Què passa al Museu? Actualitat del Museu

Notícies del Museu

Els ocells del jardí

8 Agost 2019

Les companyes del Centre de Documentació us recomanen la lectura d’aquest llibre:

STRAUß, DANIELA. Els ocells del jardí a mida real . Valls: 9 Grup Editorial, Cossetània Edicions, 2018. 112 p.: il. col., 19 cm. ISBN 978-84-9034-746-1

Una activitat saludable i instructiva per fer aquestes vacances és observar els ocells que ens envolten i aprendre’n els noms i a distingir-los. El llibre que recomanem, evidentment en format butxaca, presenta, mitjançant 60 fitxes d´identificació, la informació clau i de context dels diferents ocells dels nostres paisatges. Una eina indispensable per introduir-se en el món de l’observació d’ocells de jardí, entenent aquest com entorn natural d’un territori.

Al principi de l’obra, s’explica el contingut de les fitxes, els hàbitats on viuen els ocells, els seus cants i reclams, les migracions i la grandària (es diferencien tres mides de tres espècies de referència). Després, en les fitxes, trobem: els noms que identifiquen les aus i les seves mides, consells durant l’observació de cada espècie i possibles comportaments, informació sobre l’estil de vida, alimentació i reproducció, fotografies seleccionades (la gran, a mida real, amb la descripció física del animal, i les petites, amb els principals detalls) i, al final de tot, altres dades d’interès (anys de vida, difusió geogràfica i migratòria, cants i reclams, nius i ous…).

L’autora, Daniela Strauß, és una ornitòloga d’origen alemany que actualment viu al Maresme, on dona classes com a professora de Medi Natural, i que ha treballat a la Comissió Ornitològica per a les Espècies Rares de la Baixa Saxònia, entitat que va dirigir entre 2012 i 2013.