Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Catalanes

El NAT Qui som D'on som membres Catalanes

  • Xarxa de Museus de Ciències Naturals de Catalunya

    La  Xarxa de Museus de Ciències Naturals de Catalunya (XMCNC) està integrada per 10 museus catalans: Museu Darder de Banyoles – Espai d’Interpretació de l’Estany, Museu de Ciències Naturals de Granollers, Museu d’Arenys de Mar, Museu del Ter, Museu de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont, Museu d’Isona i Conca Dellà, Museu de Ciències Naturals de Barcelona, Museus de l’Institut Botànic de Barcelona, Museu d’Alcover i Museu de les Terres de l’Ebre. Entre tots custodien un patrimoni de més de 3.800.000 d’exemplars format per espècimens de geologia, paleontologia, botànica i zoologia, patrimoni que difonen i comparteixen amb la ciutadania a través d’uns actius programes d’activitat educativa i cultural. Els museus de la XMCNC, a més, es distingeixen per la realització d’una intensa tasca de recerca que ha donat lloc a la creació d’un coneixement de rellevància internacional.

  • Institució Catalana d’Història Natural (ICHN)

    La ICHN és una entitat cultural fundada el 1899 a Barcelona. Des de 1915 és filial de l’Institut d’Estudis Catalans i té com a finalitat promoure l’estudi i la divulgació dels coneixements referents als éssers i els sistemes naturals. És l’organització naturalista més antiga de Catalunya.

  • C4. Consell Català de la Comunicació Científica

    El C4 és una iniciativa que té el suport de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, un fòrum permanent de trobada de professionals i altres agents que, des dels seus diferents àmbits o nivells, contribueixen a la tasca de divulgació científica. Fomenta l’intercanvi d’experiències i opinions dins d’aquest col·lectiu a més de cercar sinergies per tal d’aprofitar al màxim els escassos recursos existents i maximitzar-ne l’impacte en la ciutadania.

  • Consell de Coordinació Pedagògica de l’IMEB

    El Consell de Coordinació Pedagògica, impulsat per l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB), aplega institucions i entitats ciutadanes que ofereixen activitats educatives per a escolars.

  • Barcelona Fòrum District

    La Barcelona Fòrum District és una associació que va néixer l’ any 2011 amb l’objectiu de reunir aquelles empreses, institucions i associacions situades a la nova àrea de negocis de la zona Fòrum de Barcelona que desenvolupen les seves respectives activitats compartint valors comuns en l’àmbit de la responsabilitat social, el compromís mediambiental i el desenvolupament cultural.

  • Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva

    L’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva és un espai de participació, de cooperació publico-privada i d’acció conjunta entre institucions i organitzacions de la ciutat que treballen per construir una Barcelona més inclusiva i amb major qualitat de vida per a totes les persones. En definitiva, és un espai compartit entre el govern de la ciutat i la societat civil per a la inclusió social.

  • Zoological Systematics and Evolution (ZooSysEvo)

    El ZooSysEvo és un grup de recerca consolidat per la Generalitat de Catalunya. El Museu de Ciències Naturals de Barcelona en forma part juntament amb la Universitat de Barcelona i l’Institut de Recerca de la Biodiversitat (IRBio).

  • Comissió Assessora de Conservació de la Flora de Catalunya

    La Comissió Assessora de Conservació de la Flora de Catalunya es va crear l’any 2009. És una comissió del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, dedicada a la conservació de la flora silvestre i a la gestió d’espècies amenaçades.

  • Comissió de Varietats Locals Agrícoles de Catalunya

    La Comissió de Varietats Locals Agrícoles de Catalunya és una Comissió del Departament d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya dedicada al reconeixement i la valoració de varietats de cultiu de plantes hortícoles.