Saltar al contingut

Què passa al Museu? Actualitat del Museu

Notícies del Museu

Ecsite Forum directors 2018

13 Novembre 2018

Setanta directors de centres i museus de ciències d’Europa es reuneixen al Museu de Ciències Naturals de Barcelona en el marc de l’Ecsite Forum directors 2018

L’Ecsite Directors Forum 2018 que tindrà lloc del 14 al 16 de novembre al Museu de Ciències Naturals de Barcelona, és una trobada anual de directors de la xarxa europea de centres i museus de ciències (Ecsite, the European network of science centers and museums). La trobada, que enguany se celebra a Barcelona, ha estat coorganitzada pel Museu de Ciències Naturals de Barcelona i Barcelona Ciència.

Una setantena de directors procedents de tots els racons d’Europa es reuniran amb l’objectiu de debatre sobre el paper que les organitzacions compromeses amb la divulgació de la ciència poden jugar com a laboratoris ciutadans. L’auge de la Ciència Oberta i la Ciència Ciutadana és una oportunitat única per a aquestes organitzacions que tenen un paper crucial com a mediadors entre els ciutadans i el coneixement.

Dos destacats especialistes, Artur Serra, expert en living labs i laboratoris ciutadans i Lucia Malfent, impulsora de projectes innovadors en Ciència Oberta, parlaran sobre noves metodologies per implicar la ciutadania en la ciència, els mecanismes de participació com el crowdsourcing o la gamificació  així com el valor de la Ciència Oberta en projectes d’innovació social per tractar desafiaments urbans, entre altres.

Conferències:

Laboratoris ciutadans.. Democratitzant la ciència i la innovació

Dijous 15 de novembre de 9,30 a 10,30h

Artur Serra,  antropòleg,  director de I2CATFoundation i vicepresident de la Xarxa Europea de living labs

Ens movem cap a la ciència oberta i la recerca oberta. Aquesta tendència és part d’un moviment més profund cap a la “democratització” de la innovació i la ciència. La societat del coneixement evoluciona i cada cop s’assembla més un col·laboratori obert i complex.  En aquest context, les organitzacions compromeses amb la divulgació de la ciència tenen una oportunitat històrica per transformar-se i redefinir la seva missió.

 

Aprofitant el públic. Creant impacte amb el compromís del públic

Dijous 15 de novembre de 11 a 12h

Lucia Malfent  (comunicadora i directora d’operacions del Ludwig Boltzman Gesellschaft Open Innovation Science Center)

Lucia Malfent donarà a conèixer l’experiència Tell Us! un projecte de recerca en  Ciència Oberta que convidava pacients, membres de les seves  famílies  i professionals de la salut per generar temes de recerca  en el camp de la salut mental. Com pot respondre la ciència a qüestions formulades pels propis interessats?

Programa complert: programme

Per a més informació sobre Ecsite: https://www.ecsite.eu

Per a més informació sobre L’Ecsite Directors Forum 2018

Seguiu: #Ecsitedf2018