Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Comunicació Actualitat Notícies del MuseuGeneral Dia Internacional dels Museus

Dia Internacional dels Museus

13 maig 2017

El proper dijous 18 de maig se celebra a tot el món el Dia Internacional dels Museus (DIM) #DIM2017.

Enguany, per a la 39a. edició el Consell Internacional dels Museus (ICOM) ha proposat el lema “ Museus i històries punyents. Dir allò que no es pot explicar als museus”. La història és un instrument esencial en la definició de la identitat d’un poble. Cada poble es defineix a través de grans fets històrics i fundadors. Així, es posa de relleu el paper dels museus com a centres pacificadors de les relacions entre els pobles, ja que com a institucions dipositàries de la memòria dels pobles fomenten la reflexió crítica i el diàleg conciliador del passat mitjançant la mediació, la transmissió de valors universals i la pluralitat de punts de vista expressats a partir de les seves col·leccions.

Amb motiu del DIM, gran part dels equipaments museístics catalans organitzen un seguit activitats que tenen lloc el mateix 18 de maig i/o en dies anteriors i posteriors a aquesta data, ja sigui en forma d’esdeveniments puntuals com programacions que poden durar tota una jornada o varis dies. Podeu consultar ña seva programació a: patrimoni.gencat.cat/ca/dim2017

En el marc del #DIM2017 el Museu Blau, el Jardí Botànic i el Jardí botànic Històric ofereixen una jornada de portes obertes.

A més a més, amb motiu del DIM i del IV Dia Internacional de la Fascinació per les plantes, l’Institut Botànic de Barcelona obre al públic les portes d’un dels seus racons menys coneguts: el viver. Consulteu horaris i reserves a l’agenda del Museu.