Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Comunicació Actualitat Notícies del MuseuMuseu de Ciències Naturals de Barcelona Descobrim el món invisible

Descobrim el món invisible

10 novembre 2022

El Museu col·labora amb CCiTUB (Centres Científics i Tecnològics de la Universitat de Barcelona) en l’exposició “El Món invisible dels insectes” i una conferència al Centre Cívic Can Déu, amb motiu de la Setmana de la Ciència.

Berta Caballero, conservadora del Museu i Jordi Díaz-Marcos, nanotecnòleg del CCiTUB impartiran demà 11 de novembre la conferència “La Bellesa de l’invisible: Els insectes”. Existeix un món, inaccessible als nostres ulls, que únicament es pot revelar pels Microscopis.

En aquesta conferència i posterior inauguració de l’exposició coneixerem millor el comportament dels insectes, i com la capacitat que tenen per adaptar-se a diversos entorns està vinculada a un exoesquelet amb micro i nanoestructures funcionals associades.

En aquesta exposició fotogràfica, es poden veure estructures diminutes que no es poden observar a simple vista. L’exposició es basa en l’anàlisi micro i nanoestructural de diferents insectes. Així, es poden observar els ommatidis que componen els ulls, els petits pèls d’algunes ales, les protuberàncies d’unes altres o l’interior d’una antena seccionada d’una abella bufó, entre d’altres exemples. També es poden veure imatges a molts augments de coses quotidianes, com poden ser la purpurina, un gra de sorra de mar o un cabell de persona.

  • Lloc: Centre Cívic Can Deu
  • Dates: de l’11 al 25 de novembre
  • Més informació i reserves per la conferència en aquest enllaç.
  • Activitats gratuïtes