Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Comunicació Actualitat Notícies del MuseuMuseu de Ciències Naturals de Barcelona #AskaCurator Day! Tornem-hi!

#AskaCurator Day! Tornem-hi!

14 setembre 2021

Cada dia pots preguntar, però el 15 de setembre podràs fer-ho a museus i centres de tot el món, perquè és el dia d’#AskaCurator

El 2010 es va iniciar la iniciativa Ask a Curator Day a les xarxes socials, en concret a Twitter, aprofitant el gran poder de connexió que oferien i amb l’objectiu de fomentar una interacció directa amb les i els comissaris, conservadores i conservadors de museus de tot el món. Obrir portes a un públic curiós que pogués interrogar els propietaris del patrimoni cultural sobre els objectes que tenen al seu càrrec i què fan amb ells.

Durant aquests 11 anys aquest esdeveniment ha crescut molt, no tan sols en participació de museus i centres culturals, sinó també amb diversitat d’equips i personal dels museus que responien les preguntes: equips de conservadors i conservadores, personal tècnic d’exposicions, d’atenció al públic, d’educació, de biblioteques i centres de documentació, de comunicació, ….

El Museu hi participa des de fa 11 anys, i enguany tornem a fer una crida a tothom a que faci preguntes als museus, centres culturals, centres de ciència de tot el món. Així com animar a que aquests centres es sumin a aquest esdeveniment que tindrà lloc el proper 15 de setembre.

Com puc seguir AskaCurator?

La participació es fa a través de les xarxes socials (Twitter, Facebook, Instagram,..), mitjançant l’etiqueta #AskaCurator. Durant tot el dia 15 de setembre, tothom que ho desitgi podrà seguir les preguntes i respostes del personal dels diversos museus i centres culturals participants. Abans d’aquest dia però, es poden preparar i si es vol dirigir les preguntes al compte de les xarxes socials de cada institució participant, sempre amb la referència de l’etiqueta #askacurator i l’àlies (@) d’usuari del museu o centre. D’aquesta manera quedaran centralitzades prèviament totes les preguntes i es podrà fer un seguiment durant el mateix dia 15 de totes les respostes.

Què puc preguntar? A qui?

Es pot preguntar tot allò per al que tinguis curiositat en saber o voler més informació, es pot preguntar directament a un museu, a un conservador o conservadora, personal tècnic d’educació, restauració, preparació, de comunicació, d’exposicions, …o fer preguntes genèriques que poden ser contestades per diversos museus: què vol dir ser un conservador/curator?, com decidiu què exposar?, quin és l’objecte més estrany de la teva col·lecció?, quin és el paper dels museus al 2021? …També es pot dirigir la mateixa pregunta a museus de diferents països per copsar diferents perspectives,…

Ara ja podem començar a conèixer, guaitar i pensar què us agradaria saber dels museus i centres participants. A més a més, també és una molt bona oportunitat perquè els equips tècnics de cada museu entrin en contacte  entre ells.

Pregunta’ns

El Museu de Ciències Naturals ja porta 11 anys participant-hi. El nombre de museus i centres de ciència no és tan elevat com els d’art i humanitats i des d’aquí animem a que s’hi apuntin.

Us convidem també que ens adreceu les vostres preguntes a qualsevol dels següents comptes del museu a tuiter:

  • @museuciencies
  • @MCNBzoologia
  • @MCNBgeologia
  • @MCNBeducacio
  • @MCNBbotanica
  • @MCNBBiblioteca

així com als comptes d’Instagram i Facebook del Museu: @museuciencies

Recordeu de fer menció del nom de l’usuari a qui us dirigiu + pregunta + #AskaCurator.

Més informació: Ask a Curator day returns on September 15th 2021, Jim Richardson.