Aquesta mostra organitzada per l’Associació d’Amics del Jardí Botànic, juntament amb el Jardí Botànic de Barcelona, i amb la col·laboració del Consolat de Mèxic, romandrà oberta fins el 30 de novembre i es podrà visitar de dilluns a divendres de les 10 fins a les 14 h.
L’exposició consta de sis pintures de gran format realitzades amb tinta i una animació. L’obra, pensada específicament pel Jardí Botànic de Barcelona, té l’objectiu de mostrar les complexes relacions entre l’home i la naturalesa. De fet, la jove artista mexicana, busca tornar a connectar la consciència de l’home amb la naturalesa: “vull sensibilitzar a la gent a través de la meva obra. El propòsit es crear una consciència de que som part d’un tot i és important respectar la natura”.
Les peces de Tatiana Musi es revelen com una crítica a les condicions que l’home imposa a la naturalesa. Una mirada reflexiva a les relacions entre l’home i les plantes. Tot es resumeix amb sis pintures de gran format que es podran veure a l’exposició: dues representen la flora a la perifèria de la Ciutat de Mèxic en espais que encara no han estat explotats per l’home i la resta mostren el creixement de la planta Cypripedium, l’orquídia mexicana.
A més de les sis pintures l’artista també presenta una animació. Aquesta representa el seguiment des de la germinació fins el fruït d’una planta de coriandre i un pèsol. L’autora mexicana va plasmar tot el procés en gairebé 300 dibuixos que pintava cada dia per mostrar els canvis que sofreixen les plantes. Els dibuixos que conformen l’animació estan realitzats amb cotxinilla, un pigment prehispànic que s’extreu de la sang d’un insecte. Musi es va inspirar en el projecte de l’hort al Jardí Botànic Històric per realitzar aquesta instal·lació.
Biografia
Tatiana Musi, Mèxic DF, 1982.
Tatiana és llicenciada en Arts Plàstiques pel Sant Francisco Art Institute. Treballa principalment al voltant de la seva relació amb les plantes, amb un interès específic per la memòria.
Ha participat en diverses exposicions individuals com el projecte “Diciembre a febrero”, pel Museu Clauselito de la Ciutat de Mèxic i “Mind Fills”, a l’ Institut Cervantes de Nova Delhi a l’Índia.
Entre les seves exposicions col·lectives destaquen “Moleskine De tour” a New York i Berlin, “DRAW” realitzada per Miguel Calderón al Museu de la Ciutat de Mèxic, “Inner Geographies/Crossing Paths, en el Tokyo Wonder Site, a Tokio, HOW TO (skip a dead and street), projecte paral·lel a la Biennal d’Istanbul; “Nostalgia, Pride and Fire” a la Galeria BMB, de Bombai, entre d’altres.
A més a més del seu treball com artista ha col·laborat en projectes comissariats amb l’ambaixada de Mèxic a Tokio, també ha fundat la Galeria Yuatepec a la Ciutat de Mèxic. Actualment forma part d’una exposició col·lectiva a la galeria Yusto/Giner de Marbella i treballa en un llibre que es publicarà enguany.