Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Oceans, l’últim territori salvatge

Museu de Ciències Naturals de Barcelona 03/10/2017 - 24/09/2018

Visitan's ExposicionsExposicions temporalsAnteriors Oceans, l’últim territori salvatge

  • Presentació
  • Premsa

L’exposició Oceans, l’últim territori salvatge convida a fer un recorregut audiovisual pel fons marí a partir d’ una selecció de les 480 hores d’imatges inèdites del documental Oceans, el major testimoni que s’ha filmat mai sobre els fons marins.  Una de les atraccions de l’exposició  és una gran pantalla corbada que multiplica l’efecte immersiu i permet gaudir doblement d’aquesta oportunitat única de submergir-se en els oceans dels cinc continents.  El recorregut  inclou també un circuit de  14 grans pantalles d’alta definició, rèpliques  d’animals marins a escala real o imatges  3D estereoscòpiques que cal veure amb ulleres especials. Completen la mostra dispositius interactius amb informació bàsica i sobre els oceans i una zona destinada a activitats  infantils i un “photocall”.

Origen de l’exposició

El suport audiovisual de l’exposició és una selecció de les 480 hores d’imatges inèdites d’enorme valor divulgatiu i científic del documental Oceans, que va obtenir el Cèsar al millor documental al 2011.  Va requerir 7 anys de treball, 75 expedicions, la participació de 500 persones i 50 milions d’euros. Dirigida per Jacques Perrin i Jacques Cluzaud,  (nominats a l’Òscar al millor documental per Nómadas del viento al 2003), Oceans  va  obrir noves perspectives sobre el coneixement de la vida en els oceans. Es va desenvolupar expressament per al projecte, la tecnologia de filmació més innovadora que va fer possible seguir amb la càmera a la mateixa velocitat a espècies marines com dofins o tonyines; arribar a profunditats on l’home no havia estat mai abans i descobrir noves espècies.

This slideshow requires JavaScript.

Aquesta mostra, el propòsit de la qual és despertar emocions i  consciències, adapta la pel·lícula al format narratiu de l’exposició on qui es mou és l’espectador.  “L’oceà, més desconegut que la superfície lunar, és l’únic territori de la Terra que no té fronteres físiques. Els animals poden moure’s amb total llibertat com feien abans sobre els continents: és l’últim territori salvatge” afirma Òscar Vega, comissari de l’exposició.

Dossier de premsa

20171102-Dossier Premsa Oceans

Dates:
03/10/2017 - 24/09/2018
Lloc:
Sala exposicions temporals del Museu de ciències Naturals de Barcelona, Parc del Fòrum
Horari:
De dimarts a dissabte, de 10 a 19h
Diumenges i festius de 10 a 20h
Dies de tancament: dilluns no festius, 1 de gener, 1 de maig, 24 de juny i 25 de desembre
Preu:
Entrada a l'exposició Oceans Normal: 6,5 € Reduïda (*): 4,50 € (*) Venda d’entrades
Combinada exposició “Planeta Vida” i exposició Oceans 10,5 €
Producció:
Oceans World Exhibition
Organitzadors: