De l’1 al 29 de març nou museus coorganitzen una sessió de conta- contes amb la dona com a protagonista.
Aquesta iniciativa, vinculada al Dia de la Dona, permet recrear la vida de nou dones rellevants en l’art, les ciències o els oficis a través de la narració de contes infantils escrits expressament per a cada sessió.
Durant tots els caps de setmana del mes de març, cadascun dels museus oferirà una activitat de conta-contes amb dones vinculades al seu equipament. L’activitat està adreçada al públic familiar, infants a partir de 5 anys i tindrà lloc tots els dissabtes, en sessions de 17 a 18 h., i diumenges en sessions de 11.30 a 12.30h. És gratuïta amb aforament limitat.
Programa del cicle
- Diumenge 1 març al Museu de Ciències Naturals de Barcelona. Sessió dedicada a la canadenca Biruté Galdikas, l’experta més important en el comportament dels orangutans.
- Dissabte 7 de març al Museu Nacional d’Art de Catalunya. Sessió dedicada a la fotògrafa Colita, que ha realitzat nombroses fotografies a artistes i cantants catalans de la nova cançó, i és considerada una de les millors retratistes especialitzades en aquest gènere.
- Diumenge 8 de març al Museu d’Arqueologia de Catalunya. Sessió dedicada a l’arqueòloga Adela Ramon Lligué.
- Dissabte 14 de març al Museu Marítim de Barcelona. Sessió dedicada a Anne Bonny, la pirata que va atemorir moltes tripulacions al mar del Carib durant part del segle XVIII.
- Diumenge 15 de març al Museu Picasso. Sessió dedicada a Gertrude Stein, escriptora i col·leccionista d’art modern.
- Dissabte 21 de març al Museu del Disseny. Sessió dedicada a Carolina Montagne, una de les modistes més prestigioses del s. XIX i principis del XX a Catalunya i pionera del comerç del vestit de luxe.
- Diumenge 22 de març als Museus d’Esplugues de Llobregat. Sessió dedicada a la ceramista Angelina Alós.
- Dissabte 28 de març a la Fundació Joan Miró. Sessió dedicada a Nalini Malani, artista de la Índia, Premi Joan Miró 2019, que presenta l’exposició No em sents a la Fundació.
- Diumenge 29 de març al Museu d’Història de Catalunya. Sessió dedicada a la Roser Rosés, que va ser enviada a la URSS quan tenia 12 anys per allunyar-la de la Guerra Civil però hi va trobar les misèries de l’exili i la duresa de la II Guerra Mundial. Podrem conèixer-la en persona.
Activitat coorganitzada pel Museu de Ciències Naturals de Barcelona; el Museu Nacional d’Art de Catalunya; el Museu d’Arqueologia de Catalunya, el Museu Marítim de Barcelona, el Museu Picasso; el Museu del Disseny de Barcelona; els Museus d’Esplugues de Llobregat; la Fundació Joan Miró i el Museu d’Història de Catalunya.