Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Nasevo. Ciència i essències

Museu de Ciències Naturals de Barcelona 28/02/2018 - 02/09/2018

Visitan's ExposicionsExposicions temporalsAnteriors Nasevo. Ciència i essències

Aquesta exposició mostra el procés científic i creatiu d’un artista multisensorial que uneix el color i l’olor a través de l’objecte NAS.

De la mateixa manera que el perfumista treballa amb una paleta d’essències, l’artista combina una paleta de colors. Per a NASEVO, les dues paletes són la mateixa.

NASEVO és el nom artístic d’Ernesto Ventós, que per ofici és un reconegut creador d’essències i per passió un col·leccionista molt particular: sord des de la infància, en lloc de mirar les obres d’art, les olora. Les seves obres són objectes lingüístics: un arquetip, el nas; una semàntica: l’olor-color, i un continent, els estils i les formes de l’art. Amb singularitat, NASEVO porta a la terra obres destil·lades, transformadores, amb esperit de mag i d’alquimista.

L’exposició es divideix en sis àmbits. Els tres primers —Piràmide olfactiva. Paleta cromàtica. Famílies olfactives— proposen una aproximació científica al món de les olors. Com es representen visualment les fragàncies? Com es classifiquen? Quines famílies olfactives es coneixen? Quines característiques tenen? De quin color són, segons Nasevo, les olors?

Roques plantes i animals. Vull OlorArt electrònic — els darrers àmbits — ens proposen una aproximació artística al món olfactiu.   La pedra fa olor?  Quan fas una cara amb pell de taronja, fa olor la fotografia?  El mar fa olor de peix o es el peix que fa olor de mar?

This slideshow requires JavaScript.

Per a  l’artista Nasevo tot fa olor i olora. No només podem olorar nosaltres, també les coses per la capacitat de l’art, fan olor i ens oloren.

Dates:
28/02/2018 - 02/09/2018
Lloc:
Espai ciènciaimés. Museu de Ciències Naturals de Barcelona, Parc del Fòrum
Horari:
De dimarts a divendres, de 10 a 18h
Dissabtes, de 10 a 19h
Diumenges i festius, de 10 a 20h
Preu:
Gratuïta
Producció:
Museu de Ciències Naturals de Barcelona