Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Creant barri, teixint comunitat

Museu de Ciències Naturals de Barcelona Del 9 al 28 de maig

Visitan's ExposicionsExposicions temporals Creant barri, teixint comunitat

El passat 7 de maig els veïns i veïnes del barri del Besòs van muntar al Museu l’exposició “Creant barri, teixint comunitat” del projecte B-Mincome. L’exposició recull fotografies fetes pels veïns i veïnes del barri del Besòs que són beneficiaris d’aquest projecte social, així com diverses peces d’art que han fet amb materials reciclats.

Aquesta exposició parla dels desitjos, tresors i sensacions del barri del Besòs – Maresme. Parla a través dels ulls i experiències dels seus veïns i veïnes. A través de les mans, que han modelat escultures, i de les mirades, que han acollit imatges i perspectives del barri. És una invitació a compartir els coneixements i impressions.

This slideshow requires JavaScript.

De la mà de l’equip B-Mincome i Art&Coop i del col·lectiu de veïns i veïnes, aquesta exposició és l’oportunitat per crear un relat compartit i en construcció, per participar i créixer en el nostre barri i amb el nostre barri.

El Projecte B-Mincome

El B-MINCOME és un projecte pilot a Barcelona que analitzarà durant dos anys quina és la manera més eficaç per reduir desigualtats i evitar la reproducció de la pobresa. Se centra en l’àrea de l’Eix Besòs, que inclou els barris de Ciutat Meridiana, Vallbona, Torre Baró, Roquetes, Trinitat Nova, Trinitat Vella, Baró de Viver, Bon Pastor, Verneda-La Pau i Besòs-Maresme.

El projecte combina un suport monetari amb quatre tipus de polítiques actives complementàries: formació i ocupació, emprenedoria social, ajuts a l’habitatge i participació en les xarxes comunitàries.

En el marc d’aquesta darrera política neix el conjunt d’actuacions adreçades a les famílies integrants de la política de participació comunitària, amb l’objectiu de potenciar l’apoderament d’aquestes i poder acompanyar-les en el desenvolupament de les seves pròpies estratègies de lluita contra la pobresa i en l’enfortiment de les relacions comunitàries. Aquesta exposició és una primera actuació dels tallers de participació comunitària B-Mincome per 70 famílies del barri Besòs-Maresme durant la primera fase del projecte.

Liderat per l’Ajuntament de Barcelona, compta d’una banda amb la participació d’àrees, districtes i organismes públics vinculats i, de l’altra, amb socis col·laboradors. L’estudi finalitza el desembre de 2019 i està cofinançat per la UE mitjançant el programa Urban Innovative Action (UIA).

Dates:
Del 9 al 28 de maig
Lloc:
Vestíbul Museu Blau
Horari:
De dim a diss de 10 a 19h
Diumenges i festius de 10 a 20h
Preu:
Entrada gratuïta