De l’10 al 19 de novembre se celebra a Catalunya la 22a Setmana de la Ciència.
Es tracta d’un programa coordinat d’activitats de divulgació científica, conferències, tallers, exposicions, jocs, jornades de portes obertes, concursos…que pretèn apropar la recerca i la ciència a tots els ciutadans.
Enguany el fil conductor de la Setmana de la Ciència és és el turisme sostenible, amb motiu de la celebració de l’Any Internacional del Turisme Sostenible per al Desenvolupament, promogut per Nacions Unides, que aspira a sensibilitzar els responsables de prendre decisions i el públic en general de la contribució del turisme sostenible al desenvolupament.
La Setmana de la Ciència és una iniciativa coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació. Estigues al corrent seguint l’etiqueta: #SC17cat
El Museu participa en aquest esdeveniment amb la organització d’un seguit d’activitats especials per a totes les edats:
Activitats adreçades a públic escolar i a estudiants d’ESO, Batxillerat o Cicles Formatius:
- Com evolucionen les plantes?
Aquesta activitat forma part de la programació especial de la Setmana de la Ciència. A càrrec dels investigadors de l’Institut Botànic de Barcelona - Sortida d’observació de flora al·lòctona i taller d’identificació de plantes vasculars
Aquesta activitat forma part de la programació especial de la Setmana de la Ciència. A càrrec dels investigadors de l’Institut Botànic de Barcelona - Roques amunt!
Com podem explicar els curiosos plecs del Montsec? - Un pati per tothom?
Ens aliem amb els insectes pol·linitzadors - Com ser peix i no enfonsar-se?
Quins mecanismes han desenvolupat els peixos per poder navegar per l’aigua? Com regular la flotabilitat? - Sents els ocells?
Entrar al niu per sortir-ne volant
Activitats adreçades al públic general:
- Activitats i tallers a l’entorn de l’exposició Oceans, lúltim territori salvatge: El Mar a fons , entra dins d’un submarí i experimenta la feina dels científics als fons marins.
- El laboratori i l’herbari de l’Institut Botànic: visita guiada a l’Institut Botànic de Barcelona de la mà dels tècnics de l’IBBpels laboratoris de recerca i a l’herbari, on podreu conèixer la gestió de col·leccions botàniques i el procés de premsat, muntatge, etiquetatge i conservació dels plecs d’herbari.
- Els vivers, visita guiada per experts a les col·leccions de planta viva dedicades a la investigació.
- Els laboratoris, visita guiada als laboratoris de l’Institut Botànic de Barcelona (IBB) podreu conèixer les instal·lacions d’aquest centre de recerca botànica situat al capdamunt de la muntanya de Montjuïc
- El gabinet Salvador , En aquesta visita guiada podreu conèixer el gabinet d’història natural de la família Salvador i la seva biblioteca.
- L’herbari, A la visita guiada de l’Institut Botànic de Barcelona (IBB) podreu conèixer la col·lecció de plantes d’aquest centre de recerca botànic situat al capdamunt de la muntanya de Montjuïc.
Jornada de Portes Obertes:
- diumenge 12 de novembre, al Jardí Botànic de Barcelona (amb visites guiades)
- dissabte 18 i diumenge 19 de novembre, al Jardí Botànic de Barcelona
- dissabte 18 i el diumenge 19 de novembre, al Museu (Parc del Fòrum). No obstant això, l’exposició temporal Oceans, lúltim territori salvatge, només serà d’entrada gratuïta el diumenge 19 de novembre.
Totes les activitats són gratuïtes però cal inscriure’s prèviament al telèfon 93 256 22 20 (de dilluns a divendres, de 10 a 13 h) o al correu electrònic activmuseuciencies@bcn.cat.
T’hi esperem!