Aquest és el títol de la nova illa de ciència de l’exposició permanent Planeta Vida del Museu al Parc del Fòrum.
Les Illes de Ciència, són recintes independents, de 40 a 100 metres quadrats, que es troben al llarg de l’exposició permanent i que expliquen diferents temes relacionats amb els continguts del Museu com: evolució, la nomenclatura i la classificació, el comportament animal, el Gabinet Salvador, la Biodiversitat a Catalunya, entre d’altres.
A l’illa La feina que no es veu es vol posar en valor els processos de treball i les eines que es fan servir perquè les col·leccions serveixin a la comunitat científica i a la societat en general. Amb aquest objectiu es duu a terme una feina de recol·lecció, de preparació, de documentació, de conservació i d’estudi que sovint queda amagada. Un total de deu equips diferents de professionals, integrats per persones amb diferents formacions com biologia, geologia, paleontologia, documentació, conservació, restauració o informàtica, ho fan possible.
Des de final de segle XIX el Museu conserva exemplars geològics (minerals, roques i fòssils), vegetals (plantes, llavors, plecs d’herbari) i animals (invertebrats i vertebrats). Són prop de quatre milions de mostres conservades en sec, en líquid i algunes, fins i tot, vives. Mostres tan grans com la balena Brava i mostres tan petites com insectes de pocs mil·límetres. D’aquí i de lluny. Antigues i recents.
Us convidem a mirar per aquest forat de pany i apropar-vos als laboratoris científics del Museu.