Avui, 17 de maig, la plataforma Google Art Project ha publicat els nous continguts dels museus catalans que s’hi han afegit a aquest projecte, entre els quals hi ha el Museu de Ciències Naturals de Barcelona.
La publicació ha estat possible gràcies a la col·laboració entre el centre de TICS de la Generalitat de Catalunya, els museus catalans i Google. Ara mateix, aquesta plataforma en línia compta amb la participació de quinze museus catalans com, entre d’altres, el Museu Nacional d’Art de Catalunya, el Museu Cau Ferrat de Sitges o el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, a Terrassa. Un projecte que ja ha recaptat l’adhesió de vint-i-quatre museus catalans més, els quals s’hi afegiran pròximament.
A l’àmbit mundial, Google Art Project es va posar en marxa a principis de 2011 i, actualment, acull 775 institucions culturals que han pujat a Internet més de 250.000 imatges per difondre el patrimoni cultural d’arreu. Institucions com la Tate Britain de Londres, el Metropolitan Museum de Nova York o la Galleria degli Uffizzi, a Florència.
El Museu de Ciències Naturals de Barcelona ofereix, des d’avui, una exposició virtual de les col·leccions i l’Street View de l’exposició Planeta Vida. L’Street View també està disponible a Google Maps, i tots els continguts també són accessibles per a mòbils a través de l’app “Art & Culture”. També per a mòbils, hi ha la possibilitat de fer la visita en realitat virtual a l’exposició Planeta Vida, mitjançant l’aplicació Street View i el giny adient.
En aquest moment, el Museu continua treballant en aquest projecte. S’hi afegiran noves imatges al nostre espai gràcies a la col·laboració dels conservadors del Museu. Això ens permetrà ser-hi en una nova iniciativa dins del projecte general: formar part d’un conjunt inicial de cinquanta museus d’història natural de tot el món que publiquen el seu patrimoni a la plataforma, fet que es farà públic i oficial per mitjà d’un esdeveniment mediàtic que tindrà lloc en alguna ciutat europea, al mes setembre d’enguany.