Cada any es publica la base de dades del “Ranking of the World Scientists: World’s Top 2% Scientists” de la Universitat d’Standford, que destaca els científics i científiques més rellevants del món segons les cites rebudes en les seves publicacions.
Així, Carles Lalueza, director del Museu i investigador del Institut de Biologia Evolutiva (CSIC – UPF), i Joan Carles Senar, cap de recerca del Museu, formen part d’aquesta llista d’investigadores i investigadors més influents del 2023 en l’àmbit mundial. Aquesta base de dades elaborada per la Universitat de Stanford i publicada per Elsevier BV, analitza la informació de Scopus, que classifica les revistes i dona un índex de cites. Es basa en dades actualitzades l’any 2023 de 223.152 científics i científiques que conformen el 2% amb més cites del món en 22 camps i 174 subcamps científics.
- Carles Lalueza, director del MCNB i investigador de l’IBE
- Joan Carles Senar, cap de recerca del MCNB
Lalueza, és especialista en tècniques de recuperació d’ADN de restes del passat, en reconstrucció filogenètica d’espècies extintes, en reconstrucció de migracions passades en les poblacions humanes i en genètica evolutiva. Senar, per la seva banda, és expert en adaptació de les aus al canvi global i ecologia evolutiva.
Formar part d’aquesta llista és un reconeixement a les aportacions a la ciència i en resum de l’excel·lència en la recerca, augmentant així la reputació i visibilitat del científic o científica que hi és present i a la institució a la qual pertany.
Més informació:
Ioannidis, John P.A. (2024), “August 2024 data-update for “Updated science-wide author databases of standardized citation indicators””, Elsevier Data Repository, V7, doi: 10.17632/btchxktzyw.7