Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Comunicació Actualitat Notícies del MuseuMuseu de Ciències Naturals de Barcelona Conversa sobre la vacuna pel SARS-CoV-2 amb Luis Enjuanes

Conversa sobre la vacuna pel SARS-CoV-2 amb Luis Enjuanes

28 maig 2020

La cursa per la vacuna: Llums i ombres d’una investigació contra rellotge

El proper dijous 4 de juny de 19 a 20 h el Museu de Ciències Naturals de Barcelona comptarà amb un convidat de luxe,  Luis Enjuanes, Professor d’Investigació del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) i director del Laboratori de Coronavirus del Centro Nacional de Biotecnología des del 1989. Luis Enjuanes  conversarà amb Jordi Serrallonga en directe pel canal d’Instagram del Museu (@museuciencies) sobre un dels temes que més preocupen actualment: la vacuna pel SARS-CoV-2.

La cursa per la vacuna: Llums i ombres d’una investigació contrar ellotge és el títol de la conversa amb un dels viròlegs espanyols més reconeguts, que ha desenvolupat vacunes per als dos últims coronavirus, el SARS i el MERSA i que actualment treballa en la vacuna pel SARS-CoV-2.

Quines són les línies de treball en vacunes pel SARS-CoV-2 que existeixen actualment al món i a Espanya? Com és la vacuna que prepara  l’equip del Laboratori de Coronavirus i en quin estadi es troba? És possible que surti una vacuna per  “parar el cop”  mentre s’acaba de preparar la definitiva? En la cursa per aconseguir la vacuna preval l’individualisme o el cooperativisme? Cal aconseguir un capital cultural científic per prendre decisions raonades a la societat? Com s’hauria de fer?

La conversa que  tindrà una durada d’una hora plantejarà aquestes  i d’altres qüestions i  respondrà les preguntes que facin arribar els participants pel canal d’Instagram.

#ConversesNAT

Es requereix tenir compte a Instagram per poder accedir a la conversa en directe.

Sobre Luis Enjuanes

És Professor d’Investigació del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) i director del Laboratori de Coronavirus del Centro Nacional de Biotecnología des del 1989. Va començar la seva trajectòria científica a València, on va néixer i estudiar Ciències Químiques. Es va especialitzar en virologia al laboratori d’Eladio Viñuela i Margarita Salas a Madrid. Ha escrit més de 200 publicacions i té 15 patents reconegudes al seu àmbit, a més d’haver dirigit 38 tesis doctorals. És un dels viròlegs espanyols més reconeguts amb més de 10.000 citacions i una referència mundial en el camp dels coronavirus. És membre de la Real Academia Española de Ciencias Exactas, Físicas y Naturales i de l’American Academy of Microbiology. Ha desenvolupat vacunes pels dos últims coronavirus, el SARS i el MERS, basades en virus atenuats, i actualment està treballant per generar una vacuna pel SARS-CoV-2 impulsada des del CSIC.

Conductor: Jordi Serrallonga és arqueòleg, naturalista, explorador, escriptor i col·laborador del Museu de Ciències Naturals de Barcelona,… en definitiva, i amb les seves pròpies paraules “un primat domesticat per la cultura i un apassionat de la ciència”.