Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Fem créixer l’exposició (I)nvisibles i (O)cultes: Projecte escolar 22/23

Visita'ns Exposicions Exposicions Itinerants Fem créixer l’exposició (I)nvisibles i (O)cultes: Projecte escolar 22/23

Presentació

A partir de l’exposició (In)visibles i (O)cultes, produïda pel Museu de Ciències Naturals de Barcelona i que va estar exposada des del maig de 2021 fins al 19 de febrer de 2023 neix el projecte escolar que dóna com a fruit una exposició itinerant que podrà descarregar-se de forma gratuïta i adaptar-se segons les necessitats de cada espai.

En aquest projecte han participat 250 alumnes de 3r d’ESO i 1r de batxillerat dels centres educatius Institut l’Alzina, Institut Maria Espinalt, Institut Marianao i Institut Puig Castellar.

Aquesta edició ha permès conèixer 54 científiques, que l’alumnat ha investigat i per a les què ha creat noves cartel·les. D’entre totes elles, se n’ha fet una selecció de 10: 10 noves dones científiques, 10 noves cartel·les que representen la feina feta pels centres educatius participants, que conformen una ampliació de l’exposició original i que permeten fer-la créixer.

Si ho desitgeu, podeu trobar informació detallada sobre aquest projecte a l’enllaç.

Característiques

L’exposició descarregable consta d’un total de 10 plafons, corresponents a cadascuna de les dones protagonistes amb imatges, fotografies i un text amb la trajectòria relativa a cadascuna d’elles.

L’exposició està disponible en versió bilingüe (Català / Castellà) en format Din A3.

Fes un cop d’ull a l’exposició descarregable en aquest enllaç.

Qui pot sol·licitar-la?

L’exposició la poden sol·licitar de forma gratuïta centres educatius, associacions, institucions culturals i qualsevol entitat que tingui entre els seus objectius la divulgació de coneixement. Sempre que facin ús d’ella sense ànim de lucre.

Com sol·licitar l’exposició?

L’entitat interessada haurà d’emplenar el formulari de més a baix. Si es compleixen els requisits bàsics s’enviarà l’arxiu de l’exposició, de manera que l’entitat pugui descarregar-la i produir-la en el suport i mesures que cregui més oportú, adaptant-la al seu espai i necessitats.

Condicions

L’entitat receptora ha de complir una sèrie de condicions:

  • L’accés a l’exposició sempre serà gratuït.
  • No podran manipular-se els continguts (textos, fotografies, imatges) sense l’aprovació de l’MCNB.

Difusió:

  • L’entitat sol·licitant serà la responsable de difondre l’exposició en el seu àmbit d’actuació, indicant sempre que es tracta d’una producció del Museu de Ciències Naturals de Barcelona.
  • Per a la seva difusió en xarxes socials es recomana utilitzar el Hashtag: #InvisiblesIOcultes.

Al finalitzar l’estada l’entitat receptora haurà d’enviar dades referents a la repercussió de l’exposició, nombre visitants, …