Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Museu Martorell

El NAT Les seus Museu Martorell

El Museu Martorell és una de les seus científiques del Museu. Fins a l’actualitat ha custodiat les col·leccions geologia i paleontologia  i una biblioteca especialitzada en aquestes disciplines científiques.

La construcció del Museu Martorell es deu al llegat que Francesc Martorell i Peña (1822-1878) va deixar a la ciutat de Barcelona el 1878. Aquest edifici d’estil neoclàssic, obra de l’arquitecte Antoni Rovira i Trias, va ser el primer de Barcelona construït expressament per allotjar un museu, el primer museu públic de la ciutat, situat a l’interior del seu primer parc urbà. Des del 1924 ha custodiat exclusivament les col·leccions de geologia.

Actualment la visita al centre està tancada temporalment al públic a causa de la rehabilitació integral de l’antic edifici.

El nou projecte de rehabilitació allotjarà una exposició sobre l’evolució dels museus de ciències naturals des  dels gabinets de curiositats fins avui i el Centre de Documentació.  Així mateix, es disposarà d’espais per a activitats destinades a tots els públics i un espai d’interpretació del Parc de la Ciutadella.

Per consultes a la biblioteca us atendran a la Biblioteca de  l’edifici del Castell dels Tres Dragons.