Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Laboratori de Natura

El NAT Les seus Laboratori de Natura

Es troba a l’edifici del Castell dels Tres Dragons, al parc de la Ciutadella, una de les seus científiques del Museu que custodia les col·leccions de zoologia i properament també les de geologia (situades actualment al Museu Martorell). Centralitza bona part de l’activitat de recerca científica i gestió dels fons de les col·leccions, així com els serveis necessaris per preservar, documentar i estudiar aquest ric patrimoni.

El Castell dels Tres Dragonsés obra de Lluís Domènech i Montaner i va ser projectat com a cafè-restaurant per a l’Exposició Universal de 1888. Destaca pel seu valor arquitectònic i artístic. Durant el primer terç del segle XX va combinar diversos usos, incloent-hi les ciències naturals. Des d’aleshores s’ha dedicat exclusivament a la zoologia.

També acull una biblioteca especialitzada en aquestes disciplines científiques.

Avís: la visita al centre està tancada temporalment al públic en general per motius de remodelació i condicionament de nous espais per a les col·leccions del Museu i el centre de documentació, excepte la Biblioteca i l’accés a la consulta científica de les col·leccions.