Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Geodiversitat

Àrea Científica Línies de recerca Diversitat natural Geodiversitat

Els estudis se centren actualment en la recerca, teorització i experimentació dels aspectes més formatius de la sostenibilitat i la geodiversitat.

Pel que fa a la mineralogia en concret, la recerca interior de la secció se centra en la recuperació documental dirigida al coneixement de la geodiversitat mineral, especialment pel que fa a la mineralogia catalana i espanyola.

Projectes de recerca

 • Sostenibilitat, geodiversitat i coneixement del medi

  Any
  2011
  Responsble
  Pendent de cobrir
  Durada
  5 anys

  Basat en la col·lecció-laboratori de micromuntatges. Preten el màxim refinament de les dades mineralògiques i geogràfiques i establir estàndards de qualitat documental com a base dels futurs articles, presentacions i publicacions tant externes com del propi Museu.

 • Sostenibilitat, geodiversitat i coneixement del medi

  Any
  2005
  Durada
  5 anys

  En l’àmbit escolar, es treballa en conceptes i hàbits per a un món més sostenible, tant de manera teòrica com experimental. S’intenta explicar i aplicar la sostenibilitat a tot arreu: la societat, la família, l’escola, el carrer i el Museu mateix.

  El referent dels resultats d’aquesta línia de recerca és la publicació:

  Abad, L., Curto, C., Gallart, N., Monferrer, I. Parera, C., Santó, R., 2009. Educar en la sostenibilidad. Un proyecto de centro escolar. CCS / Materiales para educadores. 268 pp. 1 CD. Madrid.