Saltar al contingut
Activitats

Jardí Botànic Històric Activitats

La màgia dels sots de la Foixarda

El Jardí Botànic Històric, creat l’any 1930 pel botànic Pius Font i Quer, es troba enclotat entre dos sots de la Foixarda, el de la Masia i el de l’Estany. L’any 1986 va ser tancat per falta d’estabilitat de les parets, a causa de les obres per a la construcció d’equipaments olímpics. Va tornar a obrir l’any 2003, quatre anys més tard que s’inaugurés el nou Jardí Botànic de Barcelona.

Us convidem a conèixer més de cent anys d’història d’aquest lloc ombrívol, des de les antigues pedreres al jardí botànic actual. També coneixerem la vegetació diversa que s’hi troba: mediterrània, centreeuropea, nord-africana i de les illes Balears. Hi trobarem els arbres més alts de la ciutat i plantes ben curioses que arrelen en unes especials condicions de relleu i de clima.

L’itinerari també ens aproparà fins a l’hort etnobotànic del Jardí, un hort amb la missió de conservar les llavors tradicionalment autòctones. Visitarem un hotel d’insectes on sentirem parlar sobre abelles i pol·linització. Acabarem el recorregut amb la visita de la Masia del Jardí, un llegat de l’Exposició Universal de 1929.

Punt de trobada: Jardí Botànic Històric, av. Muntanyans, s/n (darrere l’aparcament del MNAC).
Coordenades: N41.367367, E2.152972

Més informació: Agenda d’activitats de l’Associació d’Amics del Jardí Botànic de Barcelona (AAJBB)

2017-03-05_visita_jardi_botanic_historic_interior

Organitza: AAJBB

Lloc
Jardí Botànic Històric
Dates
Primers diumenges dels mesos de febrer, març, abril, maig, juny, juliol, octubre i novembre
Horari
De 12 a 13.30 h
Durada
2 hores
Adreçat a
Adults
Tipus
Itinerari guiat
Preu
Activitat gratuïta
Observacions
La reserva de l'activitat es farà presencialment, el mateix dia.

Demanarem dades de contacte als participants de l'activitat (telèfon o adreça electrònica) per informar, si s'escau, d'alguna persona que hagi estat positiva en Covid-19.

Aforament: 9 participants més 1 guia.
0

Newsletter del Museu

Altres activitats