Seminari: L’etnobotànica a l’ampolla. Base, receptes i tastet de begudes populars catalanes
El coneixement tradicional sobre les plantes de la nostra terra va molt més enllà de saber què es pot menjar o què es pot preparar per a guarir malalties. L’elaboració de begudes (ja sigui alcohòliques o no) és potser un dels àmbits que més poden sorprendre per la seva riquesa i varietat.
És per això que, en aquest seminari, tractarem sobre plantes emprades en l’elaboració d’aquests productes i donarem receptes -totes basades en prospeccions etnobotàniques fetes als Països Catalans- per a preparar des de begudes refrescants fins a licors ben poc coneguts,
però molt apreciats pels informants de casa nostra, que ens han fet dipositaris de la seva saviesa. Així, a través d’activitats com aquesta, tenim l’oportunitat de retornar a la societat, almenys en part, aquest tresor d’informació cultural sobre plantes que en prové.
Ponents: Montse Parada (Universitat de Barcelona), Teresa Garnatje (Institut Botànic de Barcelona), Airy Gras ( Universitat de Barcelona, Emory University) i Joan Vallès (Universitat de Barcelona, Institut d’Estudis Catalans).
Idioma vehicular: català
Lloc: Sala Salvador, Institut Botànic de Barcelona (IBB)
Passeig del Migdia, s/n (cantonada amb c/ Can Valero), parc de Montjuïc
Com arribar-hi:
Bus: 150, des de plaça Espanya.
Metro: L1 i L3 (parada Espanya). Des de plaça Espanya cal agafar l’autobús 150 o caminar 35 minuts pujant les escales mecàniques.
Funicular de Montjuïc, connectat amb les línies L3 i L2 del Metro. Cal caminar 15 minuts.
Automòbil: pàrquing propi per a les persones assistents.
Geolocalització: -41º21’43.55’’ N, 02º09’38.64’’ E
Cicle de seminaris de l’IBB
Organitza: IBB