Museu de Ciències Naturals de Barcelona

El Parc de la Cultura

Dins del marc de les activitats del Viu Montjuïc, el Parc de la Cultura, dues jornades de portes obertes al Jardí Botànic i l’Històric amb un programa d’activitats gratuïtes.

Jardí Botànic de Barcelona Activitats El Parc de la Cultura

Lloc
Jardí Botànic de Barcelona
Dates
Dissabte 8 i diumenge 9 d'octubre de 2022
Horari
Jornada de portes obertes al Jardí Botànic de Barcelona, de 10 a 19 h. Activitats:
. Natura de prop - Insectes pol·linitzadors, dg. 9, torns: 11 h / 11.45 h / 12.30 h /  13.15 h
. El Jardí d'històries menudes. Contes per obrir bé els ulls, ds. 8, 12 a 13.30 h
. Em roda el cap!, ds. 8 i dg. 9, de 10 a 19 h (dg. 9, d'11 a 14 h, amb una educadora)
. Focjuïc? Boscjuïc!, ds. 8 i dg. 9, torns: 10 h / 12 h
. Se'ns moren les plantes, ds. 8 i dg. 9, de 18.30 a 20.30 h
Accés lliure (com és de manera habitual) al Jardí Botànic Històric, de 10 a 19 h. Activitat::
Jugatecambiental, dg. 9, d'11.30 a 13.30 h
Tipus
Festa ciutadana

El Museu de Ciències Naturals de Barcelona,  amb motiu del Viu Montjuïc, el Parc de la Cultura, presenta la programació d’activitats que es duran a terme al Jardí Botànic de Barcelona i al Jardí Botànic Històric, el dissabte 8 i el diumenge 9 d’octubre, en dues jornades de portes obertes.

 

Natura de prop – Insectes pol·linitzadors

Com hi veiem a ull nu? I si utilitzem algun instrument d’observació?
En aquest taller, de la mà de diferents instruments òptics, ens aproparem al món de les abelles i altres insectes po·linitzadors. Els observarem de ben a prop i ens plantejarem preguntes que ens ajudaran a fer-nos més preguntes i descobertes. La diversitat d’aquests insectes és immensa, molt més enllà de l’abella de la mel.
Per entrar en temàtica, és recomanable visitar prèviament l’exposició temporal Més que abelles. Pol·linitzadors i flors, la vida en joc.
Lloc: Jardí Botànic de Barcelona
Data: diumenge 9 d’octubre
Horari: torns de 45 minuts, que s’inicien a les 11 h / 11.45 h / 12.30 h /  13.15 h
Inscripcions: de manera presencial el mateix diumenge, a la porta d’entrada de l’exposició temporal

 

El Jardí d’històries menudes. Contes per obrir bé els ulls

Aquest taller familiar complementa ciència i literatura. A partir de tres històries fantàstiques i de personatges ben diversos, ens inspirarem per acabar creant flors i pol·linitzadors ben seductors. També compartirem una bona estona de lectura en família.
Activitat entorn l’exposició temporal Més que abelles. Pol·linitzadors i flors, la vida en joc. És molt recomanable visitar l’exposició temporal prèviament a la realització de l’activitat.
Lloc: Jardí Botànic de Barcelona
Data: dissabte 8 d’octubre
Horari: de 12 a 13.30 h
Inscripcions: cal reserva prèvia

 

Em roda el cap!

A la merla del Jardí li roda el cap! Quina de les vuit plantes que ha picotejat li ha provocat aquest malestar? Per descobrir-ho, haureu de fer el mateix recorregut que l’ocell.
Un joc de pistes autònom en què haureu de reunir les vuit pistes que corresponen a característiques de diferents plantes per tal d’obtenir la descripció de la planta que ha emmetzinat la merla.
Per jugar-hi només necessitiu un dispositiu mòbil amb connexió a Internet
Lloc: Jardí Botànic de Barcelona
Dates: dissabte 8 i diumenge 9 d’octubre (*)
Horari: de 10 a 19 h
(*) El diumenge 9 d’octubre, d’11 a 14 h, comptarem auna educadora que presentarà el joc
Inscripcions: no cal reserva prèvia. La reserva és presencial

 

Focjuïc? Boscjuïc!

Montjuïc és un dels pulmons verds de Barcelona i, en estar sotmès a una intensa activitat humana, esdevé especialment vulnerable als incendis forestals.
Amb un format d’itinerari, passejarem per la zona de la conca mediterrània del Jardí Botànic, els participants travessaran una de les pinedes de la muntanya i finalitzaran l’activitat davant del vehicle pedagògic dels Bombers. Durant 90 minuts es compartirà la problemàtica del foc i es donaran a conèixer els principals consells de prevenció a tenir en compte, així com les actuacions a emprendre en cas d’emergència.
A càrrec d’Espai Bombers (Bombers de Barcelona), l’Associació d’Amics del Jardí Botànic de Barcelona, l’Institut Botànic i el Jardí Botànic de Barcelona.
Lloc:
Jardí Botànic de Barcelona
Dates: dissabte 8 i diumenge 9 d’octubre
Horaris: torns a les 10 h / 12 h
Inscripcions: online, via web Viu Montjuïc

 

Se’ns moren les plantes

Una peça nascuda del diàleg dels artistes Xesca Salvà i Marc Villanueva Mir -residents la temporada passada al Teatre Lliure amb el personal de l’Institut Botànic de Barcelona, que confronta la pràctica humana d’anomenar, arxivar i preservar la natura (fins i tot de reproduir-la) amb la intuïció d’altres maneres d’entendre la realitat, en què els éssers humans no són els únics agents dels canvis i transformacions del paisatge.
La peça itinerant explora els lligams entre botànica, al•lucinació i colonialisme, a través d’una passejada sonora per Montjuïc guiada per una directora de so cinematogràfic, així com per les veus de botàniques, jardineres i altres criatures invisibles que viuen al sotabosc.
. A càrrec de l’Institut Botànic de Barcelona i el Teatre Lliure.
Lloc: Jardí Botànic de Barcelona. Sortida des de la plaça Margarida Xirgu (Teatre Lliure)

Dates: dissabte 8 i diumenge 9 d’octubre
Horaris: de 18.30 a 20.30 h
Inscripcions: online, via web Viu Montjuïc

 

Jugatecambiental

Un espai familiar, amb nens i nenes de totes les edats, on compartiran una estona de joc i experimentació mentre coneixen els valors dels parcs, platges i rius metropolitants.
L’espai complementa el joc lliure (adreçat a infants a partir de 3 anys) i una activitat dirigida (per als infants més grans) que, en aquesta ocasió, tractarà el tema de com podem evitar el malbaratament d’aliments.
Lloc: Jardí Botànic Històric
Data: diumenge 9 d’octubre
Horari: d’11.30 a 13.30 h
Inscripcions: la reserva de l’activitat es realitza de manera presencial el mateix dia de l’activitat.

 


 

El 8 i el 9 d’octubre torna el “Viu Montjuïc, el Parc de la Cultura”

Viu Montjuïc, el Parc de la Cultura, és una celebració en la qual, durant tot un cap de setmana, una trentena d’equipaments culturals que habiten Montjuïc oferiran activitats pròpies i conjuntes en cocreació, mostrant-se conjuntament com un pulmó cultural de gran nivell. Però, més enllà de la celebració del cap de setmana del 8 i 9 d’octubre, els objectius principals d’aquesta iniciativa son posicionar el Parc de Montjuïc com un espai obert, accessible, net  i segur, amb una oferta cultural, de natura i de lleure de qualitat per al conjunt de la ciutadania durant tot l’any, i i establir sinergies entre els equipaments, amb la voluntat de recuperar l’esperit de l’Exposició Internacional de 1929.

En aquesta segona edició, s’hi incorpora com a novetat una zona de restauració i música als jardins de Joan Brossa. Des de les 12.00 h fins a les 20.00 h hi haurà una zona gastronòmica amb street food a càrrec dels restauradors del Poble-sec que formen part de l’associació Menja’t Montjuïc, i música en vinil punxada per artistes locals.

Tota la informació: web Viu Montjuïc

Descarregat el programa: clica aquí

Seguir

Altres activitats

  • Des de 25-04-2024
  • Fins a 25-04-2024