Tertúlia: Les negociacions contra el canvi climàtic en primera persona.
Una espurna d’optimisme?
En aquesta ocasió, volem tractar les polítiques ambientals en relació al canvi climàtic, malgrat tot, amb un cert optimisme.
Comptarem amb el coneixement de la Gisela Torrents com a ambientòloga especialista en crisi climàtica, i el seu seguiment de les convencions, cimeres i negociacions a les Nacions Unides.
Tot i reivindicar el que cal millorar i canviar, ens agrada imaginar aquesta tertúlia de primavera al Terrat Viu del Museu amb una espurna d’optimisme i d’esperança, i potser fer una mena de “teràpia” contra l’ecoansietat que a hom envaeix.
Ponent: Gisela Torrents, ambientòloga.
Graduada en Ciències Ambientals per la UAB, amb un postgrau en Diplomàcia pel Canvi Climàtic i el màster en “Carbon Management” a la Universitat d’Edimburg.
Ha participat en totes les negociacions internacionals sobre crisi climàtica de la UNFCCC des de 2016 (incloent la COP 22, la COP 23, la COP 24, la COP 25 i la darrera COP 26) com a observadora internacional per diferents entitats, entre elles grups de recerca i entitats indígenes.
Té experiència com a consultora internacional en crisi climàtica i economia sostenible, amb la qual ha liderat projectes arreu del món, especialment al Sud Global. Actualment, exerceix com a Tècnica en Justícia Climàtica i Drets Ambientals a l’Observatori DESC.
.
Moderador: Jordi Serrallonga
Arqueòleg, naturalista, explorador, escriptor i col·laborador del Museu de Ciències Naturals de Barcelona…, en definitiva, i amb les seves pròpies paraules “un primat domesticat per la cultura i un apassionat de la ciència”.
Lloc: Terrat Viu (en cas de pluja, a la Mediateca).
Observacions:
. Us preguem que arribeu al Museu amb 10 minuts d’antelació al començament de l’activitat.
. La sessió no serà enregistrada ni posteriorment publicada al nostre canal natTV.
Aquesta activitat vol recuperar la tradició del “Club dels llunàtics”, una tertúlia sobre actualitat científica que es feia a la biblioteca de l’antiga seu del Museu, al parc de la Ciutadella, i que prenia com a inspiració la idea de la Societat lunar de Birmingham (s. XVIII) que es reunia en nit de lluna plena per “il·luminar la ment dels homes”.
El cicle del Club es fa el tercer dijous de cada mes.