El Museu de Ciències Naturals de Granollers té ja una llarga trajectòria que va molt més enllà d’un museu comarcal. Ha estat i és referent en algunes branques de la recerca zoològica (micromamífers, quiròpters, lepidopterologia, etc.). El Museu ocupa dos edificis, un de nova planta i l’edifici antic anomenat “la Tela” o casa Pius Anfres, contruït l’any 1912. Aquests edificis acullen els espais per a les col·leccions, exposicions i pel treball d’un petit, però sòlid, equip d’investigadors especialitzat en l’ecologia dels mamífers i de les papallones, on també es coordinen diferents projectes d’àmbit comarcal i nacional.
Ha impulsat i coordinat projectes de prestigi internacional com el BMS, per al monitoratge de poblacions de papallones. Ha dut a terme una tasca important d’adquisició i preservació de col·leccions d’interès (insectes, biblioteques…) i ha evitat així la seva desintegració o desaparició. Més recentment, ha renovat la part d’exposicions permanents: “Tu investigues“, la sala d’invertebrats vius i les aules de Malacologia de Frederic Travé i de Paleontologia de Joan Baptista Viader.
Visitarem aquestes exposicions, la biblioteca, la sala d’invertebrats vius i la part científica no oberta al públic. En aquest darrer cas, es tracta de col·leccions d’entomologia, mastozoologia i herpetologia, principalment, i també el Banc de llavors del Vallès Oriental. Finalment, podrem assistir a una sessió del Planetari del Museu.
A càrrec d’Antoni Arrizabalaga, director i conservador del Museu de Ciències Naturals de Granollers.
Lloc: Museu de Ciències Naturals de Granollers “La Tela”, carrer Palaudàries, 102, jardins Antoni Jonch Cuspinera, Granollers.
Com arribar-hi (és a pocs minuts de l’estació de tren “Granollers Centre”)
El planetari del Museu de Ciències Naturals de Granollers.
Organitza: AAMCNB (Associació d’Amics del Museu de Ciències Naturals de Barcelona).
Col·labora: Museu de Ciències Naturals de Barcelona