Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Visitem “la Tela”

Coneixerem la biblioteca, les col·leccions, entre d’altres, per acabar fent una sessió del planetari del Museu.

Museu de Ciències Naturals de Granollers Activitats Visitem “la Tela”

Lloc
Museu de Ciències Naturals de Granollers
Dates
Dissabte 14 de març de 2020
Horari
De 16 a 19 h
Durada
3 hores
Adreçat a
Adults. Menors, a partir de 8 anys, que hauran d'anar acompanyats d'un adult.
Tipus
Itinerari guiat
Preu
Gratuït, per als socis/sòcies de l'AAMCNB i del SCL; públic general, 5 €
Activitat cancel·lada
Observacions
Cal inscripció prèvia. Feu la inscripció a l'a/e amicsmcnb@gmail.com

Al missatge cal especificar: Noms i cognoms dels interessats / Telèfon mòbil de contacte / Adreça electrònica de contacte / Indicar si les persones interessades tenen la condició de soci/sòcia.

Aquesta activitat ha estat cancel·lada seguint les mesures establertes per les autoritats sanitàries per a la contenció de la COVID-19. Us informarem puntualment quan trobem una data alternativa per a la seva programació

El Museu de Ciències Naturals de Granollers té ja una llarga trajectòria que va molt més enllà d’un museu comarcal. Ha estat i és referent en algunes branques de la recerca zoològica (micromamífers, quiròpters, lepidopterologia, etc.). El Museu ocupa dos edificis, un de nova planta i l’edifici antic anomenat “la Tela” o casa Pius Anfres, contruït l’any 1912. Aquests edificis acullen els espais per a les col·leccions, exposicions i pel treball d’un petit, però sòlid, equip d’investigadors especialitzat en l’ecologia dels mamífers i de les papallones, on també es coordinen diferents projectes d’àmbit comarcal i nacional.

Ha impulsat i coordinat projectes de prestigi internacional com el BMS, per al monitoratge de poblacions de papallones. Ha dut a terme una tasca important d’adquisició i preservació de col·leccions d’interès (insectes, biblioteques…) i ha evitat així la seva desintegració o desaparició. Més recentment, ha renovat la part d’exposicions permanents: “Tu investigues“, la sala d’invertebrats vius i les aules de Malacologia de Frederic Travé i de Paleontologia de Joan Baptista Viader.

Visitarem aquestes exposicions, la biblioteca, la sala d’invertebrats vius i la part científica no oberta al públic. En aquest darrer cas, es tracta de col·leccions d’entomologia, mastozoologia i herpetologia, principalment, i també el Banc de llavors del Vallès Oriental. Finalment, podrem assistir a una sessió del Planetari del Museu.

A càrrec d’Antoni Arrizabalaga, director i conservador del Museu de Ciències Naturals de Granollers.

Lloc: Museu de Ciències Naturals de Granollers “La Tela”, carrer Palaudàries, 102, jardins Antoni Jonch Cuspinera, Granollers.

Com arribar-hi (és a pocs minuts de l’estació de tren “Granollers Centre”)

El planetari del Museu de Ciències Naturals de Granollers.

Organitza: AAMCNB (Associació d’Amics del Museu de Ciències Naturals de Barcelona).

Col·labora: Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Altres activitats

  • Des de 13-12-2024
  • Fins a 13-12-2024