Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Inànime: ficció objectual al museu de ciències naturals

L’artista visual Agustín Ortiz Herrera ens presenta una investigació artística entorn la història dels gabinets de curiositats..

Institut Botànic de Barcelona Activitats Inànime: ficció objectual al museu de ciències naturals

Lloc
Institut Botànic de Barcelona
Dates
Dissabte 9 de març de 2020
Horari
D'11.30 a 13.30 h
Durada
2 hores
Adreçat a
Públic interessat en temes d'art i ciència
Tipus
Itinerari guiat, Taller
Preu
Activitat gratuïta
Activitat anul·lada
Informació i reserves
A/e lacapella@bcn.cat
Observacions
Aforament: 80 persones

És impriscindible fer reserva prèvia a l'adreça de correu electrònic indicada més adalt.

La narrativa moderna de les ciències naturals s’ha construít al voltant d’una doctrina mecanicista en la qual l’ésser humà juga el doble paper de descobridor i gestor. La necessitat extractivista del capitalisme cosifica l’entorn natural i social, alhora que ens aliena d’ell mateix. Mentrestant, la nostra manera de relacionar-nos amb la natura ens empeny cap a un futur incert. Quines estratègies podríem desplegar per “problematitzar, neutralitzar i querificar” aquests discursos hegemònics?

L’activitat consisteix en una visita guiada al Gabinet Salvador conduïda per l’artista Agustín Ortiz Herrera, que relaciona amb la seva investigació artística sobre el tema de la història dels gabinets de curiositats com a fenomen que té impacte a la ciència actual i a la societat.

Ponent: l’artista visual Agustín Ortiz Herrera ens presenta un seguit d’activitats amb l’objectiu d’expandir el seu projecte d’investigació: “Nomenar. Posseir. Crítica de la pràctica taxonòmica, “beca d’investigació de Barcelona Producció 2019-2020”.
Llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i el Konstfact Art College d’Estocolm, ​​va estudiar cinema a la New School University de Nova York. Després d’un període com a guionista de ficció va tornar a la producció artística. Ha exposat el seu treball a diverses galeries d’Uppsala, Tromsø, Barcelona, ​​Berlin i Estocolm. També va participar en el bienal Open Art de Örebro de 2015 i va formar part de diversos mostres col·lectives en llocs com el Centrum för Fotografi, Supermarket Art Fair, Plataform Galeri Estocolm, Uppsala Konstmuseet i Konsthall C. Recentment va ser seleccionat per participar a la Residència Nordic Studio organitzat pel Rejmyre ArtLab. Va rebre el Premi Nils Johan Sjöstedts el 2016. A Barcelona ha col·laborat amb The Green Parrot en el comissariat dels esdeveniments Opavivará i Un Sentiment Oceànic organitzat per la fundació Antoni Tàpies. Guanyador de la beca d’investigació artistica de Barcelona Producció, La Capella, amb la qual col·labora l’Institut Botànic de Barcelona.

Idiomes vehiculars: català i castellà

Lloc: Sala Salvador, Institut Botànic de Barcelona (IBB)
Passeig del Migdia, s/n (cantonada amb c/ Can Valero), parc de Montjuïc
Bus: 150, des de plaça Espanya
Geolocalització: -41º21’43.55’’ N, 02º09’38.64’’ E

Organitzen: La Capella, Fabrica de creació Hangar i IBB.

Altres activitats

  • Des de 25-04-2024
  • Fins a 25-04-2024