Títol del seminari: El cas d’estudi de Kalanchoe x houghtonii: un híbrid artificial d’èxit com a planta invasora global
Resum: Les espècies al·lòctones invasores es consideren actualment una de les principals amenaces per a la biodiversitat mundial. Una de les plantes invasores que es troba en gran expansió en els últims temps és Kalanchoe x houghtonii (Crassulaceae), un híbrid artificial creat als anys 30 als Estats Units entre K. daigremontiana i K. tubiflora, dues espècies endèmiques de Madagascar.
Gràcies a la seva gran capacitat colonitzadora, Kalanchoe x houghtonii va escapar del cultiu i es va estendre ràpidament a moltes parts del món, encara que el seu bast real no és ben conegut. Això és degut a la manca d’una descripció formal no apareguda fins als últims temps (2006) i a la forta similitud morfològica amb un dels seus parentals (K. daigremontiana).
En aquest seminari explicarem un estudi portat a terme amb els objectius de delimitar l’actual àrea de distribució de Kalanchoe x houghtonii a escala global recopilant i validant totes les cites, seguir la seva colonització al llarg dels anys i veure com pot evolucionar la seva distribució amb estudis de modelització de nínxol ecològic.
Ponents: Carlos Gómez-Bellver, Jordi López-Pujol i Neus Nualart (Institut Botànic de Barcelona CSIC-ICUB / Universitat de Barcelona)
Idioma: català
Lloc: Sala Salvador, de l’Institut Botànic de Barcelona (IBB)
Passeig del Migdia, s/n (cantonada amb c/ Can Valero), parc de Montjuïc
Bus: 150, des de plaça Espanya
Geolocalització: -41º21’43.55’’ N, 02º09’38.64’’ E
Organitza: IBB