Museu de Ciències Naturals de Barcelona

El Club dels llunàtics i llunàtiques

#Museuacasa · Tractarem sobre la manera de comunicar-se els primats no humans. A càrrec d’Anna Omedes, primatòloga i directora del Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Instagram Activitats El Club dels llunàtics i llunàtiques

Lloc
Instagram
Dates
Dijous 16 d'abril de 2020
Horari
De 19 a 19.40 h
Durada
40 minuts
Adreçat a
Adults
Tipus
Conferència-debat
Sessió desprogramada

Tertúlia: Comunicació primat

Dins de la programació especial #Museuacasa,  parlarem sobre com es comuniquen els primats no humans i que ens diuen a nosaltres.

Ponent: Anna Omedes, primatòloga i directora del Museu de Ciències Naturals de Barcelona.
Doctora en comportament animal per la University College de Gal·les (1981). Directora del Museu de Ciències Naturals de Barcelona des de 1999 i co-comissària i coordinadora de l’exposició permanent Planeta Vida. Membre del Consell de l’ICOM NatHist i del Comitè Directiu del Grup Ecsite Nature. Autora i editora d’articles i llibres sobre museologia i bioacústica.

Moderador: Jordi Serrallonga, és arqueòleg, naturalista, explorador, escriptor i col·laborador del Museu de Ciències Naturals de Barcelona…, en definitiva, i amb les seves pròpies paraules “un primat domesticat per la cultura i un apassionat de la ciència”.

Mitjà: Instagram Live de @museuciencies.

Imatge de suju.

Aquesta activitat vol recuperar la tradició del “Club dels llunàtics”, una tertúlia sobre actualitat científica que es feia a la biblioteca de l’antiga seu del Museu, al parc de la Ciutadella, i que prenia com a inspiració la idea de la Societat lunar de Birmingham (s. XVIII) que es reunia en nit de lluna plena per “il·luminar la ment dels homes”.

La tertúlia digital tindrà una durada d’uns 40 minuts, que s’estructura en: la presentació del tema per part de la persona ponent durant 5 minuts, aproximadament; la conversa entre el ponent i el moderador durant uns 20 minuts i; finalment, la tertúlia d’uns 15 minuts on el moderador introduirà les preguntes i comentaris dels participants.

Altres activitats