Saltar al contingut
Imatge de l'entrada de la Mediateca del Museu Blau on es veuen els pufs de color vermell i groc pels més menuts
Activitats

Museu de Ciències Naturals de Barcelona Activitats

Club de lectura i Micos

Memorias de un primate. La vida nada convencional de un neurocientífico entre babuinos, de Robert M. Sapolsky, és el llibre que, en el marc de l’exposició Micos. Una història de primats, el Museu de Ciències Naturals de Barcelona en col·laboració amb la  Biblioteca Ramon d’Alòs-Moner, hem triat per aquesta sessió del club de lectura.

La sessió serà conduïda per Jordi Serrallonga, arqueòleg, naturalista i assessor del Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

. Recollida del llibre:
A partir del 21 de gener a:
.. la Biblioteca Ramon d’Alòs-Moner, Rambla Prim, 87-89 o,
.. la Mediateca del Museu de Ciències Naturals de Barcelona, pl. Leonardo da Vinci, 4-5, parc del Fòrum.
Amb el préstec del llibre us oferim una entrada gratuïta a l’exposició Micos. Una història de primats, que us servirà com a un bon complement per a la lectura.

. Sessió del club de lectura, a la Mediateca del Museu (pl. Leonardo da Vinci, 4-5, parc del Fòrum), el dimarts 18 de febrer, a les 19 h.

Imatge del llibre de l’editorial Capitán Swing.

Ressenya: Sapolsky, Robert. “Memorias de un primate: la vida convencional de un neurocientífico entre babuinos”
Madrid: Capitán Swing, 2015. 407 p. ISBN 978-84-943816-3-8

Robert Sapolsky, primatòleg i professor de Ciències Biològiques i Neurologia de la Universitat d’Stanford, és un dels divulgadors científics més reconeguts en l’actualitat. En aquest llibre, a mig camí entre la literatura de viatges i la biografia, rigorós i divertit a parts iguals, estudia els babuïns de Kènia. També tracta, lateralment, temes com la política africana i el tribalisme.

La narració cobreix vint anys de la vida de l’autor i és plena d’aventures i tribulacions, com ara els seus encontres amb els massai o confrontacions amb serps verinoses i altres bèsties perilloses.

A nivell científic, va descobrir la relació entre la conducta social del babuí, el seu estatus social i la seva vida emocional, amb les malalties que pateix, sobretot les vinculades amb l’estrès. També va demostrar que la teoria que afirmava que la supremacia social es basava en la testosterona i l’agressivitat, no era certa.


Aquesta activitat és dins la programació que complementa l’exposició “Micos. Una història de primats”. Podeu consultar aquí l’Agenda “Micos”.

Lloc
Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Dates
Dimarts 18 de febrer de 2020
Horari
De 19 a 21 h
Prèviament, a partir del 21 de gener de 2020, passeu a recollir en préstec el llibre a la Biblioteca Ramon d'Alòs-Moner o a la Mediateca del Museu de Ciències Naturals de Barcelona.
Durada
2 hores
Adreçat a
Públic general, a partir de 12 anys
Tipus
Conferència-debat
Preu
Activitat gratuïta
Podeu passar a recollir el llibre a partir del 21 de gener
Informació i reserves
A/e mediatecanat@bcn.cat o b.barcelona.ram@diba.cat
Observacions
La inscripció es realitza en el moment de la recollida del llibre "Memorias de un primate. La vida nada convencional de un neurocientífico entre babuinos" a la Biblioteca Ramon d'Alòs-Moner o a la Mediateca del Museu.

Cal disposar del carnet de Biblioteques de Barcelona o de la Mediateca del Museu, respectivament, els quals es poden fer de manera gratuïta en el mateix moment de la recollida del llibre.

Places limitades.
0

Newsletter del Museu

Altres activitats