Tertúlia: Som Natura, de la ciència a la consciència.
Per què els científics no hem sabut transmetre a la societat la importància de la conservació de la natura?
Ponent: Carles Castell, doctor en Ecologia, assessor científic de l’exposició Som Natura.
Doctor en Ecologia, màster en Gestió ambiental en el món rural i màster en funció directiva. Durant deu anys va ser investigador del CREAF en el camp de l’Ecologia dels boscos mediterranis i professor d’Ecologia a la UAB. Des de 1994 treballa a Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, durant els quals ha estat responsable d’àmbits diversos com la recerca, la conservació i la planificació dels parcs naturals. En l’actualitat, porta diversos programes internacionals i de col·laboració externa, com els relacionats amb la Federació Europea de parcs o amb la salut humana i els espais naturals.
Ha publicat nombrosos articles científics i de divulgació, a més d’alguns llibres de ficció (premi Soler i Estruch 2017). Amb tot, és capaç de treure temps per participar en programes de voluntariat amb joves immigrants i cant en un cor de gòspel.
Li encanta llegir, caminar per la muntanya, nedar al mar, anar en bicicleta, fer una cervesa i jugar al futbolí.
Moderador: Jordi Serrallonga, arqueòleg, naturalista i assessor del Museu de Ciències Naturals de Barcelona.
Lloc: passadís d’entrada de l’espai Ciència i més, a l’entrada de l’exposició Som Natura. Museu de Ciències Naturals de Barcelona, pl. Leonardo da Vinci, 4-5 (parc del Fòrum).
Aquesta activitat vol recuperar la tradició del “Club dels llunàtics”, una tertúlia sobre actualitat científica que es feia a la biblioteca de l’antiga seu del Museu, al parc de la Ciutadella i que prenia com a inspiració la idea de la Societat lunar de Birmingham (s. XVIII), que es reunia en nit de lluna plena per “il·luminar la ment dels homes”.
L’exposició de referència, Planeta Vida, és l’escenari d’aquesta tertúlia oberta a tothom que ens proposa temes relacionats amb el món natural des de diverses perspectives i amb convidats d’excepció..
Els ponents convidats introduiran el tema de la sessió al llarg de 20 minuts i, a continuació, s’animarà els participants a adoptar el rol dels científics noucentistes. La tertúlia inclou el berenar.
El cicle del Club dels llunàtics es realitza el tercer dijous de cada mes. Aquestes activitats han estat programades per Jordi Serrallonga, arqueòleg, expedicionari i naturalista.
Properes sessions:
- 14-02-2019, Estratègia del verd, amb Ferran Miralles, director general de Polítiques ambientals del departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.
Pendent de confirmació
- 21-03-2019, Biodiversitat a la ciutat
Pendent de confirmació