Saltar al contingut

Visita'ns El Museu Blau

Exposició de referència «Planeta Vida»

Illes de ciència

Són recintes independents, de 40 a 100 metres quadrats, que es troben al llarg de l’exposició «Planeta Vida»  i que expliquen aspectes específics de la natura i de la seva relació amb els humans.

Illes de ciència que es poden veure:

 • Classificació i nomenclatura

  Il·lustra sobre la manera de reconèixer els éssers vius, als quals es posa un nom que sigui universal, i de relacionar-los amb la resta d’éssers vius a partir dels seus orígens evolutius.

  cc J. M. Llobet/museuciencies

  cc J. M. Llobet/museuciencies

  La sistemàtica i la taxonomia són disciplines analítiques arrelades en el coneixement evolutiu del món viu; la classificació i la nomenclatura científiques són l’aparador que resumeix de forma pràctica el coneixement acumulat sobre la diversitat biològica.

  • Navega per les col·leccions georeferenciades del Museu:  Taxo&Map
  • Consulta les col·leccions destacades del Museu: Wikicollecta
 • Comportament animal

  Per què hi ha animals socials i animals territorials? En què es fixa una femella a l’hora de triar parella? Els animals poden ser mentiders? Existeix l’altruisme en la natura? El nombre d’amics que pot tenir un individu, té algun límit? Les femelles poden triar el sexe dels seus fills? Aquestes són algunes de les moltes preguntes a les quals l’etologia intenta donar resposta i que podràs descobrir en aquest espai.

   

 • Evolució

  Aquest espai té com a finalitat divulgar una teoria científica que és l’eix principal de tota la biologia i relaciona els éssers vius des dels seus orígens. Alhora, pretén aclarir confusions habituals sobre el concepte d’evolució.

 • Mediterrània

  Mostra la diversitat d’aquesta regió geogràfica i endinsa el visitant en els diversos aspectes que la caracteritzen: la conca, el clima, el bioma, la seva història i la seva  cultura.