Saltar al contingut

Què passa al Museu? Actualitat del Museu

Notícies del Museu

Setmana de l’Evolució

31 gener 2017

Del 6 al 12 se celebra la Setmana de l’Evolució.

Com cada any el Museu organitza activitats especials dirigides a les escoles i al públic general durant aquesta setmana centrades en l’evolució.

Activitats adreçades a públic escolar i a estudiants d’ESO i Batxillerat:

  • Viure a les mediterrànies?
   Quines són les conseqüències d’un estiu eixut? Què permet a les plantes conviure amb el foc? Quines fulles estan més ben adaptades al sol?
  • Patchwork evolutiu
   Projecte en col·laboració entre centres educatius i el MCNB al voltant de la teoria de la evolució. Dues accions en el museu: un taller per a obrir la investigació i un congrés per a donar a conèixer les recerques desenvolupades. I una feina d’aprofundiment sobre el tema en el centre educatiu entre les dues accions.
  • L’home ve del mico?
   Com eren els nostres avantpassats? Aquests s’assemblaven més que nosaltres als ximpanzés? A partir de la descripció morfològica d’alguns homínids ancestrals, intentarem esbrinar el nostre origen com a espècie i construir un possible arbre genealògic.
  • Senyals! al Niu
   Quins missatges ens donen els colors de la natura? Per què té colors de camuflatge un gripau?

enverinatshome

 

Activitats adreçades al públic general:

 • Marató de “Cosmos”, de Carl Sagan

  Dissabte 11 de gener d’11 a 24h! al Museu Blau

  La sèrie televisiva “Cosmos: un viaje personal”, pensada i presentada pel gran astrònom nord-americà Carl Sagan, continua sent una de les icones de la divulgació científica amb majúsucules.

  És per això que al Museu Blau hem decidit organitzar una marató que permetrà els assistents visionar els tretze episodis que conformen aquest magnífic homenatge als orígens de l’Univers, la Terra, la Vida i la Humanitat.

  Com deia, Carl Sagan, entre poesia i ciència,  “Som pols d’estrelles”.

Jornada de Portes Obertes:

Amb motiu de la Festa Major d’hivern de Santa Eulàlia el Museu Blau i el Jardí Botànic ofereixen una jornada de portes obertes.

A més a més, és també el Dia de Darwin (Darwin Day) per què va nèixer el 12 de febrer de 1809, ara fa ja 208 anys.

Més informació:

Horaris Museu Blau

Horaris Jardí Botànic

T’hi esperem!