Saltar al contingut
Activitats

Filmoteca de Catalunya Activitats

Silent Running

El futur ja està aquí. Quan es va rodar aquesta pel·lícula a l’any 1972 els moviments ecologistes estaven naixent i el que llavors era ciència-ficció avui gairebé podem dir que s’ha quedat en ciència (el canvi climàtic i altres banalitats del planeta) perdent, per a la nostra gran desgràcia, tot el component de ficció i fantasia.

Una nau espacial vaga per l’espai portant uns hivernacles gegant on s’atresora la naturalesa que s’ha pogut salvar de la destrucció de la Terra. Les plantes són cuidades amb especial amor pel botànic Freeman Lowell, ajudat per uns simpàtics robots i altres personatges més sinistres. El conflicte esclatarà quan rebin l’ordre de desfer-se d’aquests reductes verds. Tota una oda a la protecció de la naturalesa amb la música de fons de la banda sonora de la també sempre combativa Joan Baez.

Douglas Trumbull. 1972. EUA. VOSC. 89′

Lloc: sala Laya, Filmoteca de Catalunya, pl. Salvador Seguí, 1-9 (Barcelona).

Organitza: Filmoteca de Catalunya, Associació d’Amics del Jardí Botànic de Barcelona (AAJBB) i Nat-Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Patrocina: BOMARZO · Garden Tours

Més informació

 

Properes sessions IV Cicle Cinema i Jardí “Paradís perdut”. Del 22 de novembre al 5 de desembre (descarregueu-vos el programa):

. Enchanted April. Dissabte 25 de novembre, a les 19 h, a la Filmoteca de Catalunya (sala Laya).

. Another Year. Dissabte 25 de novembre, a les 22 h, a la Filmoteca de Catalunya (sala Chomón).

. Dialogue avec mon jardinier. Diumenge 26 de novembre, a les 19 h, a la Filmoteca de Catalunya (sala Chomón). Presentació a càrrec de Michel Berjon, autor del llibre “Jardins du cinéma”.

. Conferència “Jardins i Cinema”, a càrrec de Michel Berjon, autor del llibre “Jardins du cinéma”. Dimarts 28 de novembre, a les 19.30 h, a l’Institut Français (c. Moià, 8, Barcelona).

. Rivers and Tides. Dimarts 28 de novembre, a les 21.30 h, a la Filmoteca de Catalunya (sala Laya).

. Dialogue avec mon jardinier. Divendres 1 de desembre, a les 22 h, a la Filmoteca de Catalunya (sala Chomón).

. Enchanted April. Dimarts 5 de desembre, a les 19 h, a la Filmoteca de Catalunya (sala Laya).

 


“Les plantes són essencials en la vida de les persones, la relació amb elles no és només fisiològica per la nostra alimentació, sinó que també hi ha un component de sensibilitat, emoció i estimació.”
Pere Vives, president de l’AAJBB.

“De nou, la tardor marca l’arribada d’aquest temps que tant ens agrada als que estimem els jardins. A més a més, és, des de fa ja quatre anys, l’arribada de la mostra de Cinema i Jardí organitzada pels Amics del Jardí Botànic de Barcelona amb imprescindible col·laboració de la Filmoteca de Catalunya. Abrigats en el tebi confort de les nostres butxaques podem passejar la nostra mirada i submergir-nos en totes les heterotopies que, contínuament, ens proporcionem els jardins. Aquest any, tenim la màgia benestant del jardí com a espai moral i refugi, proposta de Mike Leigho, la ciència-ficció, l`’ecologia combativa “avant la lettre” de Silent Running. “Un abril encantat” ens presenta la fascinació infinita que el Mediterrani -especialment, l’elegant Itàlia- ha exercit sobre els britànics i que porta des del Grand Tour enamorant-los i sacsejant els seus freds modals. El cinema francès, per la seva banda, ens mostra aquesta tradicional confrontació entre l’intel·lectual de ciutat i l’home savi de camp, encarnat per un jardiner i els seus sucosos diàlegs. El documental d’aquest any ens acosta d’una manera bellíssima a la creació d’Andy Goldsworthy i ens porta a aquests paisatges d’Escòcia on l’artista va creant les seves obres en íntima comunió amb la naturalesa. En aquesta edició tenim el rar privilegi de comptar amb quatre petites joies del polifacètic artista californià James Broughton, quatre peces que ens parlen del jardí des de l’experimentació i l’avantguarda més radical del Sant Francisco de postguerra. I un any més, el cicle etern de les estacions arriba, i cop més tornem al jardí, passejant entre fulles seques, i sentim el cruixir de les seves emocions sota els nostres peus i vivim tots els jardins que ens ofereix la Filmoteca: jardí-refugi, jardí-experimentació,  jardí-reivindicació, jardí-passió, jardí-saviesa i jardí-art. ET IN ARCADIA EGO.”
Ignacio Somovilla, organitzador i coodinador del Cicle.

Lloc
Filmoteca de Catalunya
Dates
Dijous 23 de novembre de 2017
Horari
De 19 a 20.29 h
Durada
89 minuts
Adreçat a
Públic adult
Tipus
Cinema
Observacions
General, 4 € / reduïda, 3 € (estudiants, aturats, jubilats, títols de família nombrosa o monoparental, titulars de Carnet jove o de l’European Youth Card, titulars del Carnet de la Xarxa de Biblioteques públiques, i persones amb discapacitat física, psíquica o sensorial en un grau reconegut igual o superior al 33%.) / gratuïta per als socis i sòcies de l'AAJBB

Compra d'entrades: Filmoteca de Catalunya

Altres activitats