Saltar al contingut
Activitats

MCNB Activitats

Club dels llunàtics

Tertúlia: Els grans simis són en perill d’extinció?

Ponent: Miquel Llorente, director del Màster de Primatologia de la Universitat de Girona.

Moderador: Jordi Serrallonga, arqueòleg, naturalista i assessor del Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Aquesta activitat vol recuperar la tradició del “Club dels llunàtics”, una tertúlia sobre actualitat científica que es feia a la biblioteca de l’antiga seu del Museu, al parc de la Ciutadella i que prenia com a inspiració la idea de la Societat lunar de Birmingham (s. XVIII), que es reunia en nit de lluna plena per “il·luminar la ment dels homes”.

L’exposició de referència, Planeta Vida, és l’escenari d’aquesta tertúlia oberta a tothom que ens proposa temes relacionats amb el món natural des de diverses perspectives i amb convidats d’excepció.

Els ponents convidats introduiran el tema de la sessió al llarg de 20 minuts i, a continuació, s’animarà els participants a adoptar el rol dels científics noucentistes. La tertúlia inclou el berenar.

Treball de camp a la Fundació Mona. Imatge de primatologia.net.

El cicle del Club dels llunàtics es realitza el quart dijous de cada mes. Aquestes activitats han estat programades per Jordi Serrallonga, arqueòleg, expedicionari i naturalista.


Properes sessions previstes:

. 30/11/2017. Els secrets, meravelles i límits de la reproducció humana. Ponent: Anna Veiga, directora del Banc de Línies Cel·lulars del Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona CMR[B].

. 14/12/2017. Les línies de recerca que haurien de vertebrar un museu de ciències naturals: una visió personal. Ponent: Joan Carles Senar, cap de recerca i publicacions científiques del Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Lloc
MCNB
Dates
Dijous 26 d'octubre 2017
Horari
De 19 a 20.30 h
Durada
1 hora i 30 minuts
Adreçat a
Públic adult
Tipus
Conferència-debat
Preu
Activitat gratuïta
Places exhaurides
Reserva d’entrades
Fes la teva reserva aquí
Observacions
És necessària la inscripció prèvia, via l'enllaç superior de "Reserva d'entrades".

Altres activitats